گزارش تازه ملل متحد: جبهات ضد طالبان ۷۳ حمله در سه ماه گذشته علیه طالبان انجام دادند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۷

دبیرکل سازمان ملل گزارش داد که جبهات ضد طالبان از جمله جبهه مقاومت و جبهه آزادی ۷۳ حمله علیه طالبان انجام داده‌اند. در این گزارش آمده است که از ۱۴ می تا ۳۱ جولای دو هزار و ۱۲۷ حادثه امنیتی در افغانستان ثبت شده که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته این حوادث ۵۳ درصد افزایش یافته است.

دبیرکل سازمان گزارش سه ماه اخیر خود به شورای امنیت سازمان ملل را روز سه شنبه (۲۷ سنبله) منتشر کرد.

براساس این گزارش، در این مدت ۸۰ مورد درگیری مسلحانه در افغانستان ثبت شده، در حالی که این رقم در زمان مشابه سال گذشته ۳۷ مورد بوده است.

این گزارش زیر عنوان وضعیت افغانستان و پیامدهای بر صلح و امنیت بین‌المللی منتشر شده است. همچنین گزارش داده که انفجارهای ناشی از بمب‌های دست‌ساز در این مدت نسبت به سال گذشته، شش مورد افزایش یافته و به ۱۳ مورد رسیده است.

طبق این گزارش، علی‌رغم اینکه جبهات مخالف طالبان مانند جبهه مقاومت و جبهه آزادی نتوانسته‌اند اراضی را تصرف کنند، در این مدت ۷۳ حمله علیه طالبان انجام داده‌اند.

در این گزارش آمده است که جبهه مقاومت ملی مسئول ۵۳ حمله و جبهه آزادی افغانستانن مسئول ۲۱ حمله بوده‌اند. عاملان ۱۹ حمله دیگر ناشناس باقی مانده‌اند.

طبق گزارش دبیرکل، از ۲۵ ثور تا ۱۰ اسد، داعش خراسان چهار حمله در بامیان، قندهار و کابل انجام داده و عملیاتی نیز توسط طالبان علیه داعش در ننگرهار صورت گرفته است.

در گزارش آمده است که برخلاف وعده عفو عمومی طالبان، گزارش‌هایی از نقض حقوق بشر علیه مقام‌های سابق نظامی ثبت شده است.

ادامه شکنجه، بازداشت و قتل غیرقانونی نظامیان پیشین

سازمان ملل چهار مورد قتل قضایی، ۹ مورد بازداشت خودسرانه و شش مورد شکنجه و بدرفتاری با مقام‌های پیشین حکومتی و اعضای نیروهای دفاع ملی و امنیتی افغانستان را مستند کرده است.

سازمان ملل نگفته است این افراد توسط چه کسی کشته یا شکنجه شده است. براساس گزارش‌ها، طالبان با وجود عفو عمومی به بازداشت و در مواردی به قتل نظامیان حکومت پیشین ادامه داده است.

داعش ادعای طالبان درباره تامین امنیت را مسخره می‌کند

در گزارش جدید دبیرکل سازمان ملل آمده است که گروه داعش در سه ماه گذشته به تبلیغات خود علیه طالبان و جامعه جهانی ادامه داده است.

طبق این گزارش، گروه داعش در ماه می با انتشار ویدیویی، ادعای طالبان مبنی بر تامین امنیت را «مسخره» کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: «گروه داعش در ۲۶ می ویدیویی منتشر کرد که در آن تمام خارجی‌ها و سازمان ملل متحد در افغانستان را تهدید کرده و ادعای طالبان مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن تأمین امنیت در کشور را به سخره گرفت.»

نیاز ۲۴ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه

آنتونیو گوترش پیش‌بینی کرده است که در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

دبیرکل سازمان ملل گفته که تا ۳۰ اگست امسال، تنها ۲۴.۹ درصد از ۲.۹ میلیارد دالر مورد نیاز برای کمک به افغانستان تأمین شده است.

این گزارش نشان می‌دهد که تا دوازدهم اگست سال جاری میلادی، برنامه استراتژیک سازمان ملل برای افغانستان تنها ۳۳.۳ درصد از ۲.۹ میلیارد دالر مورد نیاز را دریافت کرده است.

انتصاب و جابجایی‌ها در اداره طالبان

این گزارش نشان می‌دهد که طی این مدت، مقام‌های طالبان به انتصاب افراد وفادار به این گروه در سطوح ملی و محلی ادامه داده‌اند.
در سطح ملی طالبان دو وزیر، هفت معاون وزیر، یک معاون سخنگو، رئیس و معاون اول بانک مرکزی، و ۱۲ مدیر در وزارت‌خانه‌ها منصوب کرده است.
دبیرکل سازمان ملل گزارش داده است که در سطح محلی، طالبان چهار والی، چهار معاون والی، دو شهردار، و دست‌کم ۲۶ مدیر محلی و ۲۴ ولسوالی وفادار به گروه را منصوب کرده است.
طبق این گزارش، نوراحمد آقا، رئیس جدید بانک مرکزی، تحت تحریم شورای امنیت قرار دارد.

درآمد یک میلیارد دالری طالبان در چهار ماه

در این گزارش آمده است که اداره طالبان در چهار ماه اول سال مالی که از اول مارچ آغاز می‌شود، یک میلیارد دالر معادل ۶۹.۷ میلیارد افغانی درآمده داشته است. به گزارش سازمان ملل این رقم نشان دهنده رشد ۱۱ درصدی است.

دبیرکل سازمان ملل گفته درآمد طالبان به دلیل افزایش ۳۰ درصدی مالیات بوده است.
بر اساس گزارش، اداره گمرک طالبان با کاهش دو درصدی درآمد نسبت به زمان مشابه در سال گذشته مواجه شده است. دلیل این افت، کاهش مالیات بر صادرات زغال‌سنگ و کاهش تعرفه‌های گمرکی بر برخی کالاها اعلام شده است.
دبیرکل سازمان ملل همچنین اشاره کرده که درآمد داخلی در دو ماه اول سال مالی افزایش یافته و به حدود ۲۰۴ میلیون دالر رسیده است که ۲۲ درصد بیشتر از زمان مشابه در سال ۲۰۲۳ بوده است.

ادامه کشت خشخاش در پنج ولایت

دبیرکل سازمان ملل در این گزارش تاکید کرده است که با وجود کاهش ۹۳ درصدی کشت خشخاش در سال ۲۰۲۳ میلادی، این کشت در ولایت‌های بدخشان، هرات، قندهار، ننگرهار و تخار در سال ۲۰۲۴ همچنان ادامه داشته است.
طبق گزارش، مقام‌های طالبان حدود ۸۶۰ هکتار از مزارع خشخاش را در مناطق مختلف بدخشان از بین برده‌ است.
این گزارش نشان می‌دهد که بین ماه‌های می تا جولای، قیمت متوسط خشخاش تنها ۰.۱ درصد افزایش یافته و از ۷۳۷ دالر به ۷۳۸ دالر به ازای هر کیلوگرم رسیده است.
این آمار نشان می‌دهد که قیمت خشخاش نسبت به دسامبر ۲۰۲۳ کاهش یافته، زمانی که قیمت هر کیلوگرم ۸۰۲ دالر بود.

سیاست‌های محدودکننده طالبان و چالش شهروندان

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در این گزارش تاکید کرده است که مردم افغانستان، تحت حاکمیت طالبان با چالش‌های جدی از جمله اقتصاد ضعیف و نقض قابل توجه حقوق و آزادی‌ها مواجه هستند.

دبیرکل سازمانن ملل توشیح قانون امر به معروف طالبان را ادامه نقض حقوق بشر از سوی این گروه خوانده و گفته است این قانون محدودیت‌های شدیدی بر زنان و مردان افغان تحمیل کرده است.

سازمان ملل گفته مقام‌های محلی طالبان محدودیت‌هایی برای برگزاری مراسم محرم و عاشورا اعمال کرده و تجمعات بزرگ را ممنوع کرده‌‌اند.
براساس این گزارش، در ماه جولای، فردی سوار بر موترسایکل در سرپل به سوی عزاداران عاشورا نارنجک پرتاب کرده که منجر به کشته شدن هشت غیرنظامی شد.

اجرای مجازات‌های بدنی توسط طالبان در سراسر افغانستان نیز به عنوان نقض حقوق بشر ذکر شده و بیان شده است که طالبان شهروندان را به اتهام‌های مختلف در ملاءعام شلاق می‌زند.
دبیرکل سازمان ملل همچنین به کاهش حقوق زنان کارمند به پنج هزار افغانی و مانع شدن طالبان از حضور زنان در کنفرانس ملی در کابل در ماه جولای اشاره کرده است.
این سازمان گفته چالش و مشکلات افغان‌ها به دلیل سیاست‌ها و رفتار محدودکننده طالبان، تشدید شده است.
دبیرکل سازمان ملل، بحران بشردوستانه و پیامد رویدادهای طبیعی و تغییرات اقلیمی را از دیگر مشکلات مردم افغانستان عنوان کرده است.
در این گزارش همچنین آمده است که عدم رعایت کافی تعهدات بین‌المللی کشور، به‌ویژه در زمینه حقوق زنان و دختران، همچنان مانع از تلاش‌های مؤثر برای جمع‌آوری منابع می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
رقص - جاده ابریشم
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها