پاکستان می‌گوید اسناد محکمی در مورد کمک عناصری از طالبان به حملات در پاکستان در دست دارد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۸

سفیر پاکستان در نشست شورای امنیت گفت که تروریسم در افغانستان جدی‌ترین تهدید برای پاکستان، منطقه و جهان است.

منیر اکرم گفت پاکستان اسنادی محکم دارد که برخی از حملات در داخل پاکستان را عناصری در حکومت طالبان تسهیل کرده‌اند.

نماینده پاکستان در سازمان ملل در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت گفت طالبان در مبارزه با داعش خراسان موفق نبوده و در عین‌حال، به القاعده و تحریک طالبان پاکستان تی‌تی‌پی پناهگاه‌ داده و از آن‌ها محافظت می‌کند.

او گفت: «تی‌تی‌پی یک گروه مورد نگرانی پاکستان است و باید مورد نگرانی کل منطقه و جهان باشد. این گروه با حدود ۶ هزار جنگجو بزرگترین گروه تروریستی لانه کرده در افغانستان است.»

منیر اکرم همچنین گفت که طالبان به اعضای تی‌تی‌پی در نزدیکی‌ مرزهای پاکستان پناه داده و این گروه تقریبا هر روز از این مناطق به اهدافی در پاکستان حمله می‌کند.

به گفته نماینده پاکستان در سازمان ملل، در حملات تی‌تی‌پی صدها سرباز و غیرنظامی پاکستانی کشته شده‌اند. او گفت: «ما اسناد محکم داریم که دست‌کم بعضی از حملات تی‌تی‌پی در داخل پاکستان از سوی عناصری در میان طالبان تسهیل شده‌ است.»

منیر اکرم افزود که طالبان پاکستانی به سلاح‌های مدرن به جا مانده از نیروهای خارجی در افغانستان مجهز شده‌اند که انبارهای آن در اختیار طالبان افغان قرار گرفته است.

او برخی از فرماندهان طالبان افغان را متهم کرد که در ایجاد برخی از درگیری‌های مرزی که به تلفات در دو سوی مرز منجر شده،‌ دست داشته‌اند.

این دیپلومات پاکستانی در نشست شورای امنیت هشدار داد که با توجه به رابطه طولانی طالبان با القاعده، طولی نمی‌کشد که تی‌تی‌پی به عنوان عامل القاعده در منطقه‌ و جهان دست به اقدام بزند.

نماینده پاکستان گفت: «هرچند برخی از دوستان نگران تهدید داعش خراسان هستند، باید ‌آن‌ها از تهدید ناشی از تی‌تی‌‌پی قدرتمند در آینده‌ای نچندان دور نیز نگران باشند.»

نقض گسترده حقوق بشر توسط طالبان

نماینده پاکستان در سازمان ملل درباره شرایط حقوق بشری افغانستان نیز ابراز نگرانی کرد. او گفت که پاکستان مانند سایر کشورها نگران نقض حقوق بشر به خصوص زنان و دختران در افغانستان است.

منیر اکرم گفت که طالبان از تعهد اولیه خود در مورد زنان و دختران و همچنین مبارزه با تروریسم دست کشیده است.

او گفت که طالبان به جای کاهش محدودیت‌ها، با تصویب قانون تازه که صدا و صورت زنان را عورت می‌بیند، این محدودیت‌ها را دو برابر کرده است.

نماینده پاکستان عادی‌سازی روابط با طالبان را منوط به شکل‌گیری حکومت فراگیر، رعایت حقوق بشر، به خصوص حقوق زنان و دختران و مبارزه جدی این گروه با گروه‌های تروریستی دانست.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
گفتمان دفاع، آپارتاید جنسیتی در افغانستان
جهان‌نما
خبر

رادیو

پادکست‌ها