احمد مسعود: تعامل کشورها با طالبان بر اساس منافع تاکتیکی است

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۵

رهبر جبهه مقاومت روز یکشنبه در نشستی مجازی به‌مناسبت هفته شهید گفت طالبان نتوانسته‌ مشروعیت داخلی کسب کند و رابطه کشورها با این گروه صرفاً بر اساس منافع تاکتیکی است.

او اظهار داشت که دنیا منتظر تصمیم مردم افغانستان است.

او افزود: «چاره‌ای جز مبارزه برای باز کردن راه مذاکره و مبارزه برای آزادی نداریم.»

در این نشست چهره‌های سیاسی ارشد ضد طالبان در شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان سخنرانی کردند. آنها با تاکید بر درس گرفتن از اشتباهات گذشته، خواهان وحدت و انسجام درونی مخالفان شدند.

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، در سخنانی به عدم مشروعیت طالبان در داخل و خارج از کشور اشاره کرد و گفت: «مردم حتی از عکس گرفتن با طالبان شرم می‌کنند.»

وی به نشست اخیر سازمان همکاری اسلامی اشاره کرد که در آن هیچ کسی حاضر نشد با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، عکس بگیرد.

صلاح‌الدین ربانی، وزیر خارجه پیشین افغانستان نیز طالبان را یک گروه منفور در سطح بین‌المللی توصیف کرد و گفت: «جهان، به رسمیت شناختن طالبان را مایه شرم می‌داند.»

کشورهای مختلف از جمله کشورهای اسلامی حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته‌اند. به علت عدم به رسمیت شناسی، مقام‌های ارشد طالبان در نشست‌های بین المللی در منطقه، در جایگاه پایین‌تر از مقام‌های ارشد کشورهای دیگر می‌نشینند و در عکس‌های رسمی این نشست‌ها جایی ندارند.

با این حال، این گروه توانسته‌است که روابط خود را با قدرت های بزرگ منطقه مانند چین و روسیه گسترش بخشد.

«فرامین هبت‌الله کمتر از ترکی و امین نیست»

اسماعیل خان، از فرماندهان جهادی، طالبان را به رهبران حزب دموکراتیک خلق تشبیه کرد و گفت که «فرامین ملاهبت‌الله کمتر از فرامین امین و ترکی نیست.»

او گفت که در حال حاضر افغانستان به زندانی بزرگ تبدیل شده است. این چهره جهادی تاکید کرد که تنها با همکاری و انسجام ملی می‌توان کشور را از دست طالبان آزاد کرد.

اسماعیل خان افزود که کار آنها در مرحله کنونی نسبت به مقاومت اول سخت‌تر است. او تاکید کرد که اتکا به نیروهای خارجی نمی‌تواند آزادی را برای افغانستان به ارمغان آورد.

طالبان با فرهنگ و هویت ما در ستیز هستند

عطا محمد نور، از اعضای ارشد جمعیت اسلامی، طالبان را به افزایش تفرقه‌اندازی قومی متهم کرد. او با اشاره به تیرباران هزاره‌ها در دایکندی گفت که طالبان مرتکب جنایت و نسل‌کشی علیه هزاره‌ها شده‌اند.

داعش مسئولیت کشتار ۱۴ غیرنظامی هزاره در دایکندی را به عهده گرفت. مشخص نیست که آقای نور چرا طالبان را عامل این قتل‌ها معرفی کرده‌است.

او افزود: «مبنای کار طالبان، فارسی‌ستیزی و دامن زدن به مشکلات قومی است که برای امروز و آینده افغانستان بسیار زیان‌بار خواهد بود.»

طالبان از غرور پایین آیند و به مذاکره تن دهند

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان در سخنانی اظهار داشت که حتی حامیان اولیه طالبان امروز این گروه را تروریست می‌خوانند.

محقق هشدار داد که اگر طالبان به مذاکره تن ندهد، آنان وارد فاز نظامی خواهند شد. محقق اما گفت که خواهان جنگ و خونریزی نیستند.

او همچنین به نارضایتی‌های درونی طالبان اشاره کرد و گفت: «نارضایتی در درون این گروه به اوج رسیده است.»

طالبان باور دارند که امنیت و صلح در افغانستان تامین شده و نیازی به گفت‌وگو و مذاکره نیست. آنان حکومت خود را همه‌شمول می‌دانند و رهبران سابق دولتی و جهادی را «فاسد» می‌خوانند.

گروه طالبان همچنان تاکید دارد که به خاطر به رسمیت شناسی، روی اصول و ارزش‌های جهادی خود پای نمی‌گذارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گفت‌وگوی ویژه
سپړنه
خبرها

رادیو

پادکست‌ها