دو راهی امنیت و حریم شخصی؛ پیام‌رسان واتس‌اپ "ممکن است در بریتانیا ممنوع شود"

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۸

روزنامه گاردین از احتمال ممنوع شدن واتس‌اپ در بریتانیا خبر داده و حکومت را به کُندی در حل اختلافش با این پیام‌رسان متهم کرده است.

حکومت بریتانیا می‌گوید برای جلوگیری از جرایمی مانند تروریسم و سواستفاده جنسی از کودکان، باید امکان نظارت بر پیام‌های برخی کاربران وجود داشته باشد.

اما مسئولان پیام‌رسان‌های واتس‌اپ و سیگنال می‌گویند این کار مخالف سیاست حریم خصوصی این اپلیکنیشن‌هاست.

بریتانیا از چهار سال پیش سرگرم کار بر روی تهیه پیش‌نویس لایحه امنیت آنلاین است. در این مدت پنج نخست‌وزیر در این کشور تغییر کرده‌اند.

این پیش‌نویس ۲۵۰ صفحه‌ای، به آفکام، نهاد مستقل نظارت بر رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بریتانیا اجازه می‌دهد بر محتوای شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها نظارت داشته باشد تا از جرایمی مانند تروریسم و سواستفاده جنسی از کودکان جلوگیری شود. شرکت‌های فناوری هم ملزم می‌شوند که بیشترین تلاش ممکن را برای فراهم کردن زمینه این نظارت به‌خرج دهند.

اما پیام‌رسان‌هایی که برنامه‌های خود را با سیستم E2EE یعنی رمزگذاری دوسویه ایمن کرده‌اند، می‌گویند دسترسی شخص ثالث به محتوایی که میان دو کاربر رد و بدل می‌شود، مخالف وعده‌ حفاظت از حریم شخصی است که آن‌ها به کاربران خود داده‌اند.

پیام‌هایی که کاربران واتس‌اپ به همدیگر می‌فرستند، به‌گونه‌ای رمزگذاری می‌شود که فقط فرستنده و گیرنده از محتوای آن آگاهی داشته باشند و فرد یا نهاد سومی در این میان، نتواند از محتوای پیام‌ها آگاهی یابد.

در حالی که رمزگذاری دوسویه، برای پیام‌رسان‌هایی مانند واتس‌اپ یک مزیت تلقی می‌‌شود، این خطر هم وجود دارد که افراد و گروه‌های تهبکار، از جمله تروریست‌ها و سو استفاده‌کنندگان جنسی از کودکان، بتوانند بدون خطر شناسایی شدن، از این مزیت در ارتباطات خود استفاده کنند.

در عین حال این نگرانی هم وجود دارد که حکومت‌ها به بهانه تلاش برای جلوگیری از تروریسم و سواستفاده جنسی از کودکان (که موضوعات حساسی‌اند) بکوشند به حریم خصوصی شهروندان رخنه کنند.


پیام‌رسان واتس‌اپ که مربوط به شرکت متا (مالک فیسبوک و اینستاگرم) است، در برخی کشورهای دیگر مانند هند و برزیل هم مشکل مشابهی دارد. این دو کشور به دلیل آنچه نگرانی از اطلاعات نادرست و نفرت‌پراکنی خوانده شده، به‌گونه موقت واتس‌اپ را ممنوع کرده‌اند.

روزنامه گاردین نوشته است که حکومت بریتانیا هم ممکن است رویکرد مشابه هند و برزیل درپیش گیرد و از نگرانی‌ها درباره حفظ حریم خصوصی به عنوان بهانه‌ای برای فشار برای دسترسی بیشتر به داده‌های کاربران پیام‌رسان‌ها استفاده کند.

این روزنامه لیبرال چاپ لندن می‌گوید فرصت دست یافتن به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز میان حکومت بریتانیا و شرکت‌های فناوری، به شدت در حال از دست رفتن است و احتمال ممنوع شدن واتس‌اپ در بریتانیا وجود دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

وادی رقابت
خبرها
تاریخ معاصر افغانستان
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها