نماینده پارلمان بریتانیا ممنوعیت وضع شده از سوی طالبان برای تحصیل زنان در مدارس پرستاری و مامایی افغانستان را محکوم کرد. همیش فالکونر این اقدام طالبان را "غیراخلاقی" و "کوتهفکری" توصیف کرده است.
سازمان پزشکان بدون مرز میگوید که تصمیم طالبان برای ممنوعیت تحصیل زنان در مؤسسات پزشکی، نظام بهداشتی افغانستان را تهدید میکند و پیامدهای جدی بر سلامت زنان خواهد گذاشت. این سازمان گفت که این اقدام طالبان، گام دیگر برای حذف زنان از زندگی عمومی و حرفهای است.
سازمان همکاری اسلامی در بیانیهای از فرمان طالبان برای منع آموزش دختران در موسسات پزشکی، به شدت ابراز نگرانی کرد. در بیانیه آمده است که زنان افغان بهطرز جدی شاهد نقض حقوق بنیادین خود در زمینه آموزش بودهاند و فرمان جدید طالبان، کاملا بر خلاف قطعنامههای سازمان همکاری اسلامی است.
شماری از زنان و دختران روز پنجشنبه در مقابل دفتر والی طالبان در هرات به خاطر بسته شدن انستیتوتهای طبی اعتراض کردند. معترضان بر حق آموزش زنان تاکید کردند و گفتند که میخواهند صدای اعتراض شان را به گوش جهان برسانند.
یونیسف از تصمیم طالبان برای ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در رشتههای پزشکی ابراز نگرانی کرد. صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل با انتشار بیانیهای هشدار داد که این اقدام طالبان آموزش هزاران زن را متوقف و دسترسی آنها به خدمات بهداشتی را مختل میکند.
جبهه آزادی افغانستان و شورای هماهنگی نمایندگیهای دیپلماتیک و قنسولی، تصمیم طالبان مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای پزشکی کشور را محکوم کردند. آنها تاکید کردند که رهبر طالبان جان و حیات زنان را هدف قرار داده است.
به دنبال دستور طالبان برای منع تحصیل دختران در موسسات پزشکی، نورجلال جلالی، وزیر صحتعامه طالبان بر اهمیت طب سنتی تاکید کرد. او در سفر به چین، خواهان همکاری این کشور با طالبان در بخش "طب سنتی" شد.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل میگوید که شکافتهای فراگیر در زیرساختهای آموزشی و سیاستهای محدودکننده طالبان علیه دختران، نابرابری جنسیتی در فرصتهای آموزشی افغانستان را تشدید میکند.
سیداکبر آغا، مقام پیشین طالبان برای رسیدگی به بحران آموزش در افغانستان خواستار برگزاری جرگه مردمی شد. او تاکید کرد که برای توسعه جامعه آموزش یک نیاز اساسی است و در زمینه آموزش باید مردم تصمیم بگیرند.
وزارت خارجه فرانسه ممنوعیت آموزشهای پزشکی برای زنان افغانستان را غیرقابل توجیه دانسته و خواستار لغو فوری آن شد. سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت که دستور اخیر رهبر طالبان ادامه «نقض بیشمار» حقوق زنان و دختران افغان است.
محسن داور، رئیس جنبش دموکراتیک ملی پاکستان در واکنش به منع آموزش پزشکی زنان و دختران در افغانستان، خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شد. او تاکید کرد که افغانستان تنها کشوری است که در آن دختران از تحصیل محروم شدهاند و این وضعیت باید به یک موضوع اضطراری برای تمام جهان تبدیل شود.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان میگوید که از گزارشها درباره ممنوعیت آموزش پزشکی زنان در افغانستان که حق صحت، آموزش و کار زنان را نقض میکند، وحشت زده شده است. ریچارد بنت گفت که این اقدام غیرقابل توجیه است و در صورت اجرا تأثیر مخربی بر کل جمعیت خواهد گذاشت.
راشد خان آرمان، ستاره کریکت میگوید از شنیدن خبر بسته شدن مراکز تعلیمی و پزشکی مایوس شده است. او بدون نام بردن از طالبان ابراز امیدواری کرد که این گروه در تصمیم خود تجدید نظر کند و به زنان و دختران فرصت دهد تا طبق اصول دین اسلام آموزش ببینند.