اوکراین و روسیه روی تبادل اسرا توافق کردند

پس از پایان نخستین مذاکرات مستقیم صلح بین روسیه و اوکراین در استانبول، وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که دو طرف روی تبادل هزار اسیر از دو طرف توافق کردند. هیئت روسی از این مذاکرات ابراز رضایت کرده و گفته گفت‌وگوها ادامه خواهد یافت.

این مذاکرات روز جمعه که کمتر از دو ساعت به طول انجامید، به پایان رسید.

خبرگزاری رویترز پیشتر گزارش داد که تاکنون نشانی از پیشرفت در کاهش فاصله بین طرفین دیده نمی‌شود و یک منبع اوکراینی درخواست‌های مسکو را "غیرقابل قبول" خوانده است.

وزیر دفاع اوکراین گفته است که در مذاکرات استانبول درباره آتش‌بس بحث شد دو طرف درباره تماس‌ احتمالی بین ولودیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین گفت‌و‌گو شده است.

پس از پایان مذاکرات، رئیس‌جمهور اوکراین در تماس تلفنی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت‌وگو کرد. در این تماس، سران فرانسه، آلمان، بریتانیا و لهستان نیز حضور داشتند.

هیئت‌های نمایندگی روسیه و اوکراین در روز جمعه در ترکیه ملاقات کردند. این اولین دیدار رو در رو آنها از سال ۲۰۲۲ تاکنون بودند.

منبع اوکراینی به رویترز گفته که پس از آغاز گفت‌وگوها فاصله بین دو طرف به سرعت آشکار شد و درخواست‌های روسیه به مراتب فراتر از چیزی بود که قبلاً مطرح شده بود.

انتظارات برای این دور از مذاکرات برای یک پیشرفت بزرگ پس از آن کاهش یافت که ترامپ روز گذشته در جریان سفر به خاورمیانه اعلام کرد تا زمانی که او با رئیس جمهور روسیه دیدار نکند چیزی اتفاق نخواهد افتاد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت که اولویت اصلی کی‌یف آتش‌بس کامل، بدون قید و شرط و صادقانه است تا کشتار را متوقف کند و یک پایه محکم برای دیپلماسی ایجاد کند.

او گفت که اگر روسیه نپذیرد، باید با تحریم‌های جدید و شدیدی علیه بخش انرژی و بانک‌هایش مواجه شود.

روسیه می‌گوید که می‌خواهد جنگ را از طریق دیپولماتیک پایان دهد و آماده است تا درباره آتش‌بس صحبت کند. اما فهرستی از سوالات و نگرانی‌ها را مطرح کرده و گفته است که اوکراین می‌تواند از این وقفه برای استراحت نیروهایش، بسیج نیروهای اضافی و به دست آوردن سلاح‌های بیشتر غربی استفاده کند.

اوکراین و متحدانش پوتین را متهم می‌کنند و می‌گویند او در قبال دنبال صلح جدی نیست.