رکود کم‌سابقه گردشگری در کشمیر تحت کنترول پاکستان به‌دنبال بالا گرفتن تنش‌ها با هند

فصل پررونق گردشگری در کشمیر پاکستان فرا رسیده، اما به دلیل افزایش نگرانی‌ها از حمله احتمالی هند، هتل‌ها خالی مانده و کمتر کسی در جاده‌های این منطقه تردد می‌کند. خبرگزاری فرانسه گزارش داد صنعت گردشگری در این منطقه به‌شدت تحت تاثیر تنش‌ها میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد قرار گرفته است.

با بالا رفتن دما در مناطق مختلف پاکستان، فصل رونق گردشگری در مناطق خنک‌تر دره نیلِم، قطب گردشگری در کشمیر تحت کنترول پاکستان، غالبا از ماه ثور آغاز می‌شود؛ اما وضعیت امسال با سال‌های گذشته تفاوت چشمگیری دارد.

محمد اویس، عکاس ۲۲ ساله‌ای که در یکی از نقاط تفریحی پرطرفدار کشمیر پاکستان فعالیت می‌کند، در همین رابطه گفت: «شروع بسیار بدی بوده است. معیشت ما به گردشگری وابسته است و بدون آن دچار مشکل می‌شویم.»

او افزود: «روند پیشرفت امور بسیار کند است و این موضوع تاثیر منفی زیادی بر کار ما گذاشته است.»

حمله مسلحانه اخیر به گروهی از گردشگران در منطقه پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند ۲۶ کشته برجای گذاشت.

به گفته مقام‌های امنیتی و بازماندگان این رویداد مرگبار، شبه‌نظامیان مردان را از میان گردشگران جدا کردند و پس از پرسیدن نام‌ آن‌ها، هندوها را از فاصله نزدیک هدف گلوله قرار دادند.

این حمله موجی از خشم و اندوه را در هند، کشوری با اکثریت جمعیت هندو، برانگیخت. دهلی نو، اسلام‌آباد را به حمایت از تروریسم در منطقه مورد مناقشه کشمیر متهم می‌کند، منطقه‌ای عمدتا مسلمان‌نشین که هر دو کشور مدعی مالکیت آن هستند و تاکنون دو بار بر سر آن وارد جنگ شده‌اند.

در پی تحولات اخیر، دولت هند در ۹ ثور بیش از نیمی از مقاصد گردشگری در منطقه‌ کشمیر تحت کنترول این کشور را تعطیل کرد. هدف از این اقدام تشدید تدابیر امنیتی برای جلوگیری از وقوع حمله‌ای مشابه به گردشگران عنوان شده است.

«ما خواهان جنگ نیستیم»

خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش خود درباره وضعیت بغرنج گردشگری در دره کشمیر پاکستان نوشت در روزهای اخیر، پولیس و سربازان ارتش در ایست‌های بازرسی از ورود گردشگران به این منطقه جلوگیری کردند و تنها به ساکنان محلی اجازه عبور دادند.

سلیم‌الدین صدیق، حسابدار بازنشسته ۶۹ ساله که به همراه خانواده‌اش راهی این منطقه شده بود، گفت: «بسیار ناامیدکننده است که دولت نه به ما هشدار داد و نه توصیه‌ای درباره خودداری از سفر ارائه کرد. امیدمان کاملا از بین رفت.»

راجا افتخار خان، رئیس انجمن خصوصی گردشگری، نیز به افزایش احتمال رویارویی هند و پاکستان اشاره کرد و هشدار داد شرایط می‌تواند «بسیار وخیم» شود.

او افزود: «این اختلال برای تمام افرادی که به گردشگری وابسته‌اند، ویرانگر بوده است. ما خواهان جنگ نیستیم؛ هیچ فرد عاقل و اهل کسب ‌و کاری چنین چیزی را نمی‌خواهد.»

پاکستان هرگونه دخالت در حمله اخیر به گردشگران در پهلگام را رد کرده است. اسلام‌آباد ششم ثور خواستار انجام تحقیقات مستقل و بی‌‌طرفانه در خصوص این رویداد شد و اعلام کرد آماده همکاری در این زمینه است.