حامد کرزی بر لزوم «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد

در پی مخالفت وزیر خارجه طالبان با مذاکرات بین‌الافغانی، حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین بر اهمیت تفاهم ملی در کشور تاکید کرد. کرزی روز شنبه در دیدار با تاکایوشی کورومیا، سفیر جاپان در کابل، گفت که تفاهم ملی برای دستیابی به صلح و ثبات پایدار ضروری است.

رئیس‌جمهور پیشین ضمن قدردانی از حمایت‌های جاپان از افغانستان، بر ضرورت آموزش دختران تاکید کرد.

اخیراً امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، در گفت‌وگو با الجزیره مذاکرات بین‌الافغانی را «تجربه‌ای تلخ» خواند و با آن مخالفت کرد.

متقی اظهار داشت: «ما نمی‌خواهیم تجربه‌های تلخ گذشته تکرار شود. امارت اسلامی عفو عمومی اعلام کرده و تاکید دارد که افغانستان خانه مشترک همه افغان‌هاست و حکومت نماینده تمام مردم است.»

طالبان پس از بازگشت به قدرت، مسئله افغانستان را پایان‌یافته می‌داند و معتقد است که صلح و ثبات در کشور برقرار شده و نیازی به گفت‌وگو یا مذاکره نیست. این گروه از مخالفان سیاسی دعوت کرده تا به کشور بازگردند و در «سایه نظام اسلامی» زندگی کنند. با این حال، مخالفان سیاسی معتقدند که طالبان از آن‌ها بیعت می‌خواهد و در صورت بازگشت، نه جانشان در امان خواهد بود و نه عزت و حرمتشان حفظ خواهد شد.

طالبان تمام احزاب سیاسی را منحل کرده و مخالفان و منتقدان خود را زندانی یا تبعید کرده است.

این گروه در چهار سال گذشته هیچ اعتنایی به مطالبات داخلی و بین‌المللی در زمینه تشکیل حکومت فراگیر ملی و مشارکت اقوام و اقشار اجتماعی در نظام نکرده است.