مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه ایران: سرمایهگذاران افغان به بندر چابهار توجه جدی کنند
دستیار وزیر و مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، بندر چابهار را فرصت طلایی دانست و از سرمایهگذاران افغان خواست تا به این گذرگاه توجه جدی داشته باشند. محمد رضا بهرامی همچنین از برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران با افغانستان پس از چند سال وقفه خبر داد.
همایش ظرفیتهای تجاری ایران و افغانستان بعد از ظهر روز دوشنبه، هشتم ثور در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران، با حضور مقامهای طالبان و جمهوری اسلامی برگزار شد.
محمد رضا بهرامی، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه ایران در این نشست گفت: «افغانستان کشوری محصور در خشکی است و چابهار بهترین مسیر اتصال به آبهای آزاد است. از سرمایهگذاران افغان میخواهیم که توجه جدی و قویتر به این گذرگاه داشته باشند.»
این مقام جمهوری اسلامی همچنین به واگذاری تجارت به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت ورود دولتها در حوزه تجارت نتایج موثری ندارد. او گفت: «هیچ دولتی نمیتواند تاجر خوبی باشد زیرا به منابع بزرگ مالی متصل است و دغدغه سود و زیان برایش وجود ندارد.»
خبرگزاری ایراف ایران گزارش داد که در این همایش مقامهای طالبان از جمله معاون وزارت کشاورزی این گروه شرکت کردهاند.
بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان در جنوبشرق ايران، افغانستان را از طريق خليج عدن و درياى عرب به اقيانوس هند وصل مىكند.
طالبان امیدوار است که بندر چابهار، افغانستان را به بستر مبادلات تجاری هند و آسیای میانه تبدیل کند و منبعی جدیدی درآمد برای حکومت این گروه شود.