آتش‌فشان کینه و نفرت؛ کاربران هندی و پاکستانی چگونه به جان هم افتاده‌اند

اگر الگوریتم‌های شبکه اکس تشخیص داده باشد که شما علاقمند مسائل مرتبط با منطقه هستید، احتمالا خبرهای پیشنهادی به شما، صحنه‌ای از رجزخوانی کاربران هندی و پاکستانی را نشان می‌دهد.

روزها پس از حمله مرگبار در منطقه کوهستانی و پوشیده از درختان سبز پهلگام در کشمیر هند، شبکه‌های اجتماعی کاربران هندی و پاکستانی همچنان خصمانه و متهلب، و سرشار از کلمات خشن و تند علیه یک‌دیگر است.

ویدیویی از شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان منتشر شده که در آن می‌گوید: «کشمیر رگ گردن پاکستان است.»

بلا، یک کاربر هندی با نشر این ویدیو نوشته است: «اشتباه نکنید. هند در آن رگ‌ها گلوله تزریق خواهد کرد. پای پاکستان را از کشمیر برخواهد چید و تروریسم را برای همیشه پایان خواهد داد.»

روشن سونر، کاربر هندی دیگر نوشته است: «رگ گردن‌تان را قطع خواهیم کرد.»

کلمات کاربران در مواردی خشمگنانه‌تر و تندتر از این نیز می‌شود. این موج پس از حمله‌ هفته گذشته در منطقه پهلگام راه افتاد که ۲۶ گردشگر در آن کشته شدند. هند پاکستان را به دست‌داشتن در این حمله متهم می‌کند، اما پاکستان این ادعا را رد کرده است.

پس از حمله، نظامیان هندی و پاکستانی چند بار در امتداد مرز غیررسمی دو کشور در کشمیر درگیری شده‌اند، اما ظاهرا جبهه‌های کاربران دو طرف در شبکه‌های اجتماعی داغ‌تر است.

کاربران هندی و پاکستانی با زبانی تند و گاهی توهین‌آمیز به هم‌دیگر حمله می‌کنند و در مواردی چهره‌هایی شناخته شده نیز در میان‌ آن‌ها ظاهر می‌شوند. هندی‌ها و پاکستانی‌ها هم‌دیگر را به حمله نظامی تهدید می‌کنند.

کئوزتولز، یک کاربر هندی که ظاهرا با نام مستعار فعالیت می‌کند، نوشته هند نقشه پاکستان را از روی زمین حذف خواهد کرد. او ادامه می‌دهد که هند کشمیر تحت کنترول پاکستان را نیز تصرف خواهد کرد، «حتی اگر به قیمت تبدیل شدن آنجا به گورستانی بزرگ باشد.»

کاربر دیگری می‌گوید که هند آب رودخانه سند را به سوی پاکستان قطع خواهد کرد.

او درباره رودخانه سند حرف می‌زند که از چین سرچشمه می‌گیرد و از هند و پاکستان عبور می‌کند. همین اکنون نیز آب این رودخانه کم است و کشتزارهای سبز در پاکستان در مسیر آن، رو به خشکیدن گذاشته‌اند؛ منطقه‌ای که اگر هند آب را قطع کند، به بیابانی خشک بدل خواهد شد. یک دهقان از این منطقه پیشتر گفت: «اگر آب قطع شود، از گرسنگی می‌میریم.»

سکندر، یک کاربر پاکستانی پاسخ می‌دهد اگر هند آب را قطع کند، پاکستان نیز آرام نخواهد نشست.

سنگیتا نوکالا، کاربر هندی، در پاسخ به این تهدید با تمسخر نوشته است: «در عوض تلف کردن وقت، بروید سطل‌های خانه تان از آب پر کنید.»

ویدیویی از اعتراضات هندی پس از حمله اخیر در لندن منتشر شده که نشان می‌دهد برخی از معترضان با بوتل‌های آب در دست، فریاد می‌زنند: «پاکستان، آب می‌خواهی؟» و بیلبوردی در دست دارند که روی آن نوشته: «آبی نیست، چایی نیست.»

اشاره این معترضان به تهدید قطع آب رودخانه سند به پاکستان است. جنجال آب پس از آن بالا گرفت که چاندراکانت راگوناث پاتیل، وزیر آب هند، در شبکه اکس نوشت: «ما اطمینان خواهیم داد که حتی یک قطره از آب رود سند به پاکستان نرسد.»

سید صدف، یک کاربر پاکستانی نیز این ویدیو را منتشر کرده و در یادداشتی خطاب به عاصم منیر، رئيس ارتش پاکستان نوشته: «عاصم منیر، شما را به خدا سوگند، موشک‌های ما را صرف این نمونه‌های بی‌ارزش نکنید!»

او گفته است که هدف قرار دادن این افراد، توهین به موشک‌های پاکستان است. این کاربر نوشته: «ما می‌توانیم با یک تیرکمان هم کارشان را بسازیم.»

سکندر، کاربر پاکستانی در پست دیگری، با اشاره به بازداشت یک شهروند هندی متهم به جاسوسی و دست داشتن در قتل ده‌ها نفر در پاکستان، نوشته: «اکنون نه مروتی باقی مانده و نه بردباری. کسی که در سرزمین ما قصد ریختن خون داشته باشد، اکنون باید نفس‌هایش را شمرد.»

وزارت داخله هند، بلافاصله پس از حمله، به شهروندان پاکستانی که با ویزا در هند به سر می‌برند، دستور داد که تا ۴۸ ساعت این کشور را ترک کنند.

فواد چودری، عضو حزب تحریک انصاف پاکستان و وزیر سابق اطلاعات، علوم و فناوری، با ریتویت این خبر با کنایه نوشته: «درباره عدنان سمیع چطور؟»

اشاره او به عدنان سمیع، آوازخوان معروف هندی-پاکستانی است که در هند زندگی می‌کند. آقای سمیع، با شکلک خنده نوشته است: «چه کسی این احمق بی‌سواد را بفهماند؟»

چودری در پست دیگری عدنان سمیع را لاهوری معرفی کرده و نوشته: «عدنان سمیعِ لاهوری خودمان طوری به نظر می‌رسد که انگار بادِ بادکنکش خالی شده باشد... زود خوب شو.»

آقای سمیع، در پاسخ به آقای چودری نوشته: «حتی همین را هم درست نفهمیدی، احمق... من از پشاور می‌آیم - نه لاهور. این‌که تو وزیر اطلاعات (گمراه‌کننده) بودی و هیچ چیزی درباره اطلاعات نمی‌دانی، جای تعجب دارد.»

موج نفرتی که این روزها در رسانه‌های اجتماعی هند و پاکستان پخش می‌شود، بیش از همه نگرانی ساکنان کشمیر را برانگیخته است.