طالبان میگوید هنوز به کمکهای بینالمللی نیاز دارد
امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان، در دیدار با تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در کابل گفت که این گروه مصمم است به وابستگی افغانستان به کمکهای خارجی پایان دهد. با این حال، وی تاکید کرد که تا تحقق این هدف، حکومت طالبان به کمکهای بینالمللی ضرورت دارد.
وزارت امور خارجه طالبان روز یکشنبه، با انتشار بیانیهای از این دیدار خبر داد. در این نشست، موضوعات مختلفی از جمله بازگشت مهاجران از کشورهای همسایه، آمادگی برای مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی تا مبارزه با مواد مخدر، تامین معیشت جایگزین برای دهقانان و تداوی معتادان صحبت شده است.
وزیر خارجه طالبان به معاون سازمان ملل گفت که کشورهای جهان در عوض کمکهای بشردوستانه،کمکهای توسعهای به افغانستان کمک کنند. او گفت که سازمانهای بین المللی از نزدیک و در هماهنگی با حکومت طالبان در افغانستان کار کنند.
متقی با اشاره به دههها جنگ، ناامنی، و پیامدهای منفی آن از جمله معضل مواد مخدر، اظهار داشت که طالبان عزم راسخ دارد تا «کشور را در حوزههای مختلف به خودکفایی برساند و مردم افغانستان را از وابستگی به کمکهای بشردوستانه رها کند.»
وی افزود که این تحول نیازمند زمان است و تا آن زمان، حمایتهای خارجی باید ادامه یابد. متقی خواستار هماهنگی کمکها با نیازها و اولویتهای مردم افغانستان شد و تاکید کرد که این کمکها باید به گونهای هزینه شود که تاثیرات مثبت و پایداری بر بازار داخلی، رشد اقتصادی، و ظرفیتهای داخلی داشته باشد.
براساس بیانیه طالبان، تام فلچر نیز در این دیدار اظهار داشت که سازمان ملل متحد و طالبان برای تحقق اهداف مشترک در زمینههایی نظیر عادیسازی روابط با جامعه جهانی، امنیت، ثبات منطقهای، مقابله با تغییرات اقلیمی، و مبارزه با مواد مخدر همکاری میکنند.
وی خاطرنشان کرد که مردم دریافتکننده کمکها نقش اصلی را در تصمیمگیریهای مربوط به اجرای کمکها ایفا خواهند کرد.
در پایان این دیدار، دو طرف بر تقویت هماهنگی و همکاری مشترک برای افزایش اثربخشی و کارایی کمکهای بینالمللی توافق کردند.
درخواست وزیر خارجه طالبان در حالی مطرح میشود که امریکا، بزرگترین تمویل کننده پروژههای موسسات بین المللی در افغانستان، بخش اعظم کمکهای بشری خود به افغانستان را متوقف کرده است.
واشنگتن میگوید که طالبان از کمکهای بینالمللی سوءاستفاده میکند و یک گروه تروریستی نباید از پول مردم امریکا استفاده کند.
اخیراً، وزارت خارجه امریکا گفت که کمک به سازمان غذایی جهان در افغانستان را متوقف کرده است. با توقف کمکهای ایالات متحده امریکا در افغانستان، دهها پروژه بشردوستانه آسیب دیده و برخی پروژهها متوقف شده است.
دولت پیشین افغانستان نیز بر کمکهای عمرانی و زیرساختی تاکید داشت اما کشورهای غربی متحد آن علاقهای به ورود به پروژههایی چون ایجاد کارخانه و ساخت بند آب، نشان ندادند.
کشورهای غربی به علت سیاستهای طالبان در مورد زنان و نقض گسترده حقوق بشر، از میزان کمکهای امدادی خود به افغانستان کاسته اند. با این حال، رهبر و شماری از مقامهای طالبان تاکید کردهاند که از سیاستهای خود به علت نارضایتی دولتهای جهان دست نمیکشند.