کمیته بین‌المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا ۳۰۰ هزار کودک افغان را از آموزش محروم کرد

کمیته بین‌المللی نجات اعلام کرد که کاهش کمک‌های امریکا دست‌کم ۳۰۰ هزار کودک افغان را از آموزش محروم کرده است. همچنین کاهش این کمک‌ها، دسترسی ۷۰۰ هزار افغان را به مراقبت‌های بهداشتی، واکسین، درمان سوء تغذیه، آب سالم و خدمات حفاظتی قطع کرده است.

کمیته بین‌المللی نجات روز شنبه، ششم ثور، در گزارشی نوشت که کاهش کمک‌های امریکا برنامه‌های حیاتی این سازمان برای شهروندان افغانستان را به شدت متاثر کرده است.

از جمله، روند درمان ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

افغان‌‌های نیازمند با تعلیق برنامه‌های کمیته بین‌المللی نجات در پی کاهش کمک‌های امریکا از دسترسی به خدمات حیاتی محروم شده‌اند.

با کاهش کمک‌های امریکا، برنامه‌های بشردوستانه زیادی در افغانستان متوقف شده است. این رویداد تاثیرات قابل توجهی بر وضعیت بشردوستانه در افغانستان گذاشته است.

کمیته بین‌المللی نجات نوشت که افغانستان با بحران شدید انسانی روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک‌های فوری نیاز دارند. این سازمان تاکید کرد که بحران اقتصادی طولانی‌مدت و مشکلات زیست‌محیطی، میلیون‌ها افغان را به فقر و فلاکت دچار کرده است.

این سازمان امدادی هشدار داد که کاهش کمک‌های امریکا بر گروه‌های آسیب‌پذیر، به ویژه سه میلیون کودک و ۱.۲ میلیون مادر باردار یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، تاثیرات منفی غیرقابل جبران گذاشته است.

محدودیت‌های اعمال شده توسط طالبان به زنان و دختران افغان درآمد بسیاری از خانواده‌های تحت سرپرستی زنان را صفر کرده و خطر گرسنگی و سوءتغذیه را به شدت افزایش داده است.

به گزارش دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه ملل متحد، در حال حاضر نزدیک به ۲۳ میلیون افغان به کمک‌‌های بشردوستانه نیاز دارند. برنامه جهانی غذا گفته است که حدود ۱۵ میلیون افغان نمی‌دانند وعده غذایی بعدی خود را از کجا تامین کنند.