روز جهانی مالاریا؛ ملل متحد می‌گوید دستاورد افغانستان در کاهش مالاریا در وضعیتی شکننده است

سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهانی مالاریا هشدار داد که برای کاهش این بیماری در افغانستان تلاش‌های زیادی انجام شده اما این دستاوردها در معرض خطر قرار دارند. این سازمان بر سرمایه‌گذاری برای از بین بردن این بیماری در افغانستان تاکید کرد.

سازمان جهانی بهداشت، ۲۵ اپریل را روز جهانی مالاریا نام‌گذاری کرده است تا بر اهمیت مبارزه جمعی برای ریشه‌کنی این بیماری تاکید کند. 

این سازمان روز جمعه، پنجم ثور، در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد که متعهد است با رویکردی عادلانه، با مالاریا در افغانستان مبارزه کرده و خدمات درمانی را به گروه‌های آسیب‌پذیر، به‌ویژه مهاجران، زنان باردار و کودکان، ارائه دهد. 

نماینده سازمان جهانی بهداشت در افغانستان گفت: «افغانستان تلاش‌های زیادی برای کاهش مالاریا انجام داده است، اما این دستاوردها در معرض خطر قرار دارند. ما باید دوباره روی ابزارهای مؤثر سرمایه‌گذاری کنیم و اقدام جمعی را از سر بگیریم.» 

ادوین سنیزا سالوادور تأکید کرد: «زمان اقدام، همین حالاست تا مالاریا را برای همیشه ریشه‌کن کنیم.» سازمان جهانی بهداشت پیش‌تر هشدار داده بود که حدود ۷۷ درصد جمعیت افغانستان در معرض خطر ابتلا به مالاریا قرار دارند. 

براساس آمار این سازمان، در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۸۰ هزار و ۷۱۸ مورد ابتلا به مالاریا در افغانستان ثبت شده است. 

مالاریا از طریق نیش پشه آنوفل به انسان منتقل می‌شود و نشانه‌های اصلی آن تب، لرزه و ضعف بدنی است. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، استفاده از پشه‌خانه و پوشیدن لباس‌های محافظ توصیه می‌شود. 

در پی دستور طالبان مبنی بر ممنوعیت اشتغال زنان در نهادهای غیردولتی و سازمان‌های وابسته به سازمان ملل، دسترسی به خدمات بهداشتی در افغانستان محدودتر شده است.