«بازگشت به افغانستان خطرناک است»؛ هشدار موسسه جورج بوش درباره لغو حفاظت موقت افغان‌ها

موسسه جورج بوش به تصمیم دونالد ترامپ برای لغو «وضعیت حفاظت موقت در برابر اخراج» (TPS) برای هزاران شهروند افغانستان واکنش نشان داد و خواستار تبدیل آن به وضعیت دائمی شد. این موسسه هشدار داد که بازگشت اجباری افغان‌ها به کشورشان جان آن‌ها را در خطر جدی قرار خواهد داد.

موسسه جورج دبلیو بوش روز جمعه، پنجم ثور در مطلبی نسبت به وضعیت امنیتی افغانستان و احتمال بازگشت مهاجران به این کشور ابراز نگرانی کرد و نوشت: «افغانستان امن نیست اما ممکن است امریکا به زودی مسئول بازگرداندن معتبرترین شرکای خود باشد که به دلیل همکاری با منافع امریکا به‌طور مستقیم هدف قرار خواهند گرفت.»

در این مطلب تاکید شده که سند اقامتی موسوم به «حفاظت موقت» دائمی نبوده و به افراد واجد شرایط اجازه اقامت، کار و سفر در امریکا را می‌دهد تا زمانی که شرایط در کشور مبدا بهبود یابد، اما این موضوع هنوز همخوان با وضعیت افغانستان نیست.

در این مطلب همچنین آمده است: «این اقدامات نه تنها به افغان‌های در معرض خطر خیانت می‌کند، بلکه نشانه‌ای از عادی‌سازی نگران‌کننده خشونت طالبان و استفاده از آزار و اذیت هدفمند و نهادینه‌شده، مانند آپارتاید جنسیتی، خواهد بود.»

ناتالی گونلا پلاتس و لارا کالینز، نویسندگان این مطلب، ارائه مسیری برای وضعیت دائمی‌تری برای مهاجران افغان و همچنین بازنگری در سیاست‌هایی را که ممکن است آنها را مجبور به بازگشت به افغانستان کند، به عنوان بهترین راه‌ها برای حمایت از مهاجران افغان پیشنهاد کرده‌اند.

موسسه جورج بوش همچنین تاکید کرده است که انقضای وضعیت حفاظت موقت (TPS) تنها یکی از مشکلات بزرگ مهاجرتی برای متحدان افغان ایالات متحده است. به گفته این موسسه، امریکا پردازش و اسکان مجدد پناهندگان افغان را متوقف کرده و احتمالاً برنامه‌هایی مانند «خوش‌آمدگویی پایدار» را نیز پایان خواهد داد.

در این مطلب آمده که مجوز انسان‌دوستانه برای تخلیه‌شدگان افغان در آگست و برنامه ویزای ویژه مهاجرین در دسامبر منقضی می‌شود، مگر اینکه کنگره آن را تمدید کند.

این موسسه از مقام‌های حکومت پیشین، نظامیان سابق، خبرنگاران، آموزگاران و فعالان حقوق بشر به عنوان افراد در معرض خطر یاد کرده و تاکید کرده که معترضان زن با تجاوز گروهی و سایر اشکال خشونت جنسی مواجه شده‌اند.

در بخشی از این مطلب آمده است: «باوجود دروغ، تقلب‌های آشکار و تبلیغات طالبان، کیفیت زندگی برای بیشتر شهروندان در افغانستان بدتر شده است. علاوه بر جنایات حقوق بشری، تهدیدات تروریستی و آزار و اذیت، اثرات ویرانگر فقر شدید، ناامنی غذایی و کمبود دسترسی به آب در حال گسترش است.»

در این مطلب همچنین به محدودیت‌های کارزار واکسیناسیون، افزایش نرخ مرگ و میر مادران و نوزادان و افزایش سوءتغذیه اشاره شده است. نویسندگان این مطلب گفته‌اند که زنان افغان مقیم امریکا فرزندان خود را در این کشور بزرگ کرده و به اقتصاد ایالات متحده کمک می‌کنند.

این موسسه همچنین تاکید کرده که رهبران امریکایی باید بر پاسخ‌گویی طالبان تمرکز کنند. به گفته موسسه جورج بوش، این اقدام می‌تواند از طریق گسترش تحریم‌های هدفمند یا استفاده از قوانین ایالات متحده، مانند بخش ۳۱۱ قانون USA Patriot Act، برای افزایش ریسک شرکت‌هایی که با طالبان تجارت می‌کنند، انجام شود.