ده‌ها نهاد مدنی از وزارت خارجه امریکا خواستند روند انتقال پناهجویان افغان را از سر بگیرد

ده‌ها نهاد مدنی، جنبش‌های زنان و سازمان‌های حقوق بشری در نامه‌ای مشترک و سرگشاده از وزارت خارجه امریکا خواستند که برنامه‌های انتقال پناهجویان افغان را از سر بگیرد. این سازمان‌ها می‌گویند که توقف روند پذیرش پناهجویان افغان خلاف تعهدات بین‌المللی ایالات متحده است.

۴۹ نهاد شامل جنبش‌های اعتراضی زنان و نهادهای مدنی افغانستان روز چهارشنبه، سوم ثور، در این نامه از دفتر پناهندگان و مهاجرت وزارت خارجه امریکا، سناتوران، نمایندگان کانگرس و نهادهای مسئول ایالات متحده خواستار اقدام فوری برای حمایت از پناهجویان افغان شدند.

آنها از «کندی فزاینده در روند بررسی و انتقال» دارندگان پرونده‌های مهاجرتی پی۱، پی۲ و اس‌آی‌وی ابراز نگرانی کرده‌اند.

در نامه آمده است که بخش بزرگی از دارندگان پرونده‌های مهاجرتی را زنان کنشگر، خبرنگاران، فعالان حقوق بشر، کارمندان پروژه‌های امریکایی، آموزگاران، هنرمندان و دیگر گروه‌های در معرض خطر تشکیل می‌دهند.

این سازمان‌ها نوشتند که دارندگان پرونده‌های مهاجرتی امریکا به اساس کنوانسیون ۱۹۵۱ درباره وضعیت پناهندگان و پروتکل ۱۹۶۷، مصداق آشکار افراد دارای حق برخورداری از حمایت‌های بین‌المللی‌اند.

آنها تاکید کرده‌اند که برنامه‌های مهاجرتی پی۱، پی۲ و اس‌آی‌وی امریکا به عنوان سازوکارهای ویژه برای شناسایی و انتقال افراد در معرض خطر طراحی شده‌ که سال‌ها در خدمت پروژه‌ها و برنامه‌های این کشور در افغانستان بوده‌اند.

این سازمان‌ها تاکید کردند که تعهد ایالات متحده نسبت به دارندگان این پرونده‌های مهاجرتی صرفا سیاسی نبوده، بلکه حقوقی و اخلاقی است. سازمان‌های حامی مهاجران اذعان کردند که در حال حاضر بسیاری از این پناهجویان در کشورهای ثالث از حقوق مهاجرتی محروم هستند و در شرایط دشوار به سر می‌برند.

در بخشی از این نامه آمده است «ادامه این سکوت، نه‌تنها تخطی از مسئولیت‌های بین‌المللی امریکا، بلکه زمینه‌ساز نقض گسترده حقوق بشر و گسترش ناامیدی، خشونت و مهاجرت‌های غیرقانونی خواهد بود.»

حکومت ترامپ برنامه‌های پذیرش و انتقال مهاجران را متوقف کرده و همزمان شماری از پناهجویان را از ایالات متحده اخراج کرده است.

وبسایت اکسیوس به تازگی گزارش داد که وزارت امنیت داخلی امریکا در ایمیلی به بیش از ۲۰۰ پناهجوی افغان در ایالت آیووا، از آنها خواست این کشور را فورا ترک کنند. سازمان «حامیان افغان در آیووا» گفته کسانی که این هشدار را دریافت کرده‌اند، سربازانی بوده‌اند که در کنار نیروهای امریکایی در افغانستان جنگیدند.

اکسیوس: امریکا به بیش از ۲۰۰ پناهجوی افغان در ایالت آیووا دستور داد این کشور را ترک کنند | افغانستان اینترنشنال