وال استریت ژورنال: اوکراین میتواند به افغانستان ترامپ تبدیل شود
وال استریت ژورنال در مقالهای نوشته است که اگر دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا بخواهد به صلحی در اوکراین دست یابد که فراتر از دوره ریاستجمهوری باشد، باید به ارائه کمکهای نظامی به این کشور ادامه دهد.
در مقاله آمده است که دوران چکهای سفید و حسابهای ۶۱ میلیارد دالری به پایان رسیده است، اما قصد روسیه برای کنترول اوکراین همچنان پابرجاست و قطع ناگهانی کمکها میتواند اوکراین را به «افغانستان ترامپ» تبدیل کند.
در این مقاله که روز چهارشنبه سوم ثور منتشر شده، آمده است که بهترین گزینه برای کشورهای ناتو این است که تضمین کنند به اوکراین کمک نظامی خواهند کرد، حداقل تا زمانی که اوکراین بتواند از خود دفاع کند.
نویسنده تاکید کرده که ترامپ نباید اشتباهات جو بایدن را تکرار کند؛ توافقی که شامل صفر کردن کمکهای نظامی ایالات متحده باشد به شدت با زمان خروج از افغانستان شباهت دارد.
طبق مقاله، در میانه خروج امریکا از افغانستان در ۲۰۲۱، جو بایدن سوالات درباره اینکه آیا دولت افغانستان سقوط خواهد کرد را رد کرد، در حالیکه آژانسهای استخباراتی امریکا به طور مکرر به او هشدار داده بودند که نیروهای امنیت ملی افغانستان در مقابل طالبان دچار مشکل خواهند شد.
نویسنده تصریح کرده که دولت افغانستان در آن زمان آماده نبود و اکنون هم اروپا با توجه به افزایش قدرت روسیه آماده نیست. در گزارشی که ماه گذشته توسط دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده منتشر شد، آمده است که «سرمایه گذاریهای هنگفت مسکو در بخش دفاعی، ارتش روسیه را به تهدیدی مستمر تبدیل خواهد کرد.»
کریستوفر کاولی، فرمانده عالی ناتو در اروپا، سوم آپریل به کانگرس هشدار داد که اقتصاد روسیه در «وضعیت جنگی» قرار دارد و مسکو از حمایت نظامی قوی چین، جمهوری اسلامی و کوریای شمالی برخوردار است.
وال استریت ژورنال میگوید روسیه مانند طالبان بسیاری از آتش بسها و توافقات بینالمللی را نقض کرده است. چچن نمونه بارز خیانت و جاهطلبی ولادیمیر پوتین است؛ پس از اینکه جمهوری جداییطلب ارتش روسیه را در سال ۱۹۹۶ شکست داد، طرف قرارداد صلح ابدی امضا کردند، مسکو سه سال را صرف بازسازی کرد و سپس بهطور قهری چچن را دوباره به قلمرو خود بازگرداند.
نویسنده اضافه کرده است که امروز هم طرحهای سرزمینی پوتین در اوکراین روشن است؛ او خواهان تسلیم اراضی در دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون است.