هند نزدیک به ۵ تُن واکسین به افغانستان کمک کرد
وزارت صحت عامه طالبان اعلام کرد که دولت هند ۴.۸ تُن شامل واکسینهای مختلف به افغانستان کمک کرده است. این وزارت نوشت که واکسینهای کمک شده برای جلوگیری از بیماریهای تیتانوس (سگ دیوانه)، هپاتیتبی (زردی سیاه) و انفلونزا ضروری است.
وزارت صحت عامه طالبان چهارشنبه، سوم ثور نوشت که استفاده از این واکسینها جان هزاران افغان را نجات خواهد داد.
پیش از این، وزارت صحت عامه طالبان در روز جهانی هپاتیت اعلام کرده بود که در یک سال گذشته حدود ۱۵ هزار نفر در افغانستان به این بیماری مبتلا شدهاند. عبدالولی حقانی، معین خدمات صحی طالبان گفت از این میان ۱۲ هزار نفر به بیماری هپاتیت بی و هزار و ۳۰۰ نفر به هپاتیت سی گرفتار شدهاند.
از سویی هم سازمان بهداشت جهانی از مردم افغانستان خواسته است که روی آزمایش، درمان و واکسین بیماری هپاتیت تمرکز کنند. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، در یک دهه بیش از صد هزار نفر در افغانستان به این بیماری مبتلا شدهاند.
بر بنیاد گزارشها، با قطع کمکهای خارجی ایالات متحده امریکا، فعالیت بسیاری از مراکز صحی در افغانستان متوقف شده و بیماریهای واگیر قابل پیشگیری افزایش یافته است.