زلنسکی: اوکراین آماده است با روسیه در هر قالبی گفتوگو کند
زلنسکی در گفتوگو با خبرنگاران در کییف، پایتخت اوکراین، گفت که اوکراین آماده است پس از برقراری آتشبس و توقف درگیریها بین نیروهای کییف و مسکو، در هر قالبی با روسیه مذاکره کند.
زلنسکی همچنین در نشستی خبری به خبرنگاران گفت که هیئت اوکراینی که چهارشنبه، سوم ثور، با مقامات کشورهای غربی در لندن دیدار خواهد کرد، اختیار دارد درباره آتشبس کامل یا جزئی گفتوگو کند.
او در دفتر ریاستجمهوری تاکید کرد: «ما آمادهایم ثابت کنیم که پس از آتشبس، در هر قالبی برای مذاکره حاضر خواهیم شد تا بنبستی ایجاد نشود.»
زلنسکی همچنین هشدار داد: «نمیتوان انتظار داشت توافق به سرعت حاصل شود.»
او به مسائل بسیار پیچیدهای مانند قلمرو، تضمینهای امنیتی و عضویت اوکراین در ائتلاف نظامی ناتو اشاره کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز دوشنبه برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ در سهسال اخیر، پیشنهاد گفتوگوهای دوجانبه با کییف را مطرح کرد.
اوکراین کنترول کریمه از سوی روسیه را به رسمیت نمیشناسد
او تاکید کرد که اوکراین در هیچ توافقی کنترول حقوقی شبهجزیره کریمه از سوی مسکو را به رسمیت نخواهد شناخت، زیرا چنین اقدامی مغایر با قانون اساسی اوکراین است. روسیه در سال ۲۰۱۴ کریمه را تصرف و سپس آن را ضمیمه خاک خود کرد.
زلنسکی افزود که اوکراین آماده همکاری با ایالات متحده برای بازگرداندن فعالیت نیروگاه هستهای عظیم زاپوریژیا، که تحت اشغال روسیه است، خواهد بود. با این حال، او خاطرنشان کرد که هنوز پیشنهادی رسمی از واشنگتن در این باره دریافت نکرده است.
روزنامه فایننشال تایمز، به نقل از سه فرد آگاه از مذاکرات گزارش داد که پوتین در دیدار با ویتکاف در سنپترزبورگ به او گفته است مسکو میتواند از ادعاهای خود بر بخشهایی از چهار منطقه نیمهاشغالی اوکراین که همچنان تحت کنترول کییف هستند، چشمپوشی کند.
ایالات متحده رهبران هر دو کشور را تحت فشار قرار داده است که در راستای رسیدن به توافق صلح گامهای جدیتر بردارند.
واشنگتن تهدید کرده است که در صورت عدم دستیابی به نتایج ملموس در آینده نزدیک، از این تلاشها کنار خواهد رفت.
کاخ سفید اعلام کرد که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه قرار است در پایان این هفته دوباره با پوتین در روسیه دیدار کند.
روسیه پس از تهاجم تمامعیار خود در سال ۲۰۲۲ ادعا کرد که چهار منطقه دونتسک، خرسون، لوهانسک و زاپوریژیا را به خاکش ضمیمه کرده است.