دوران پاپ فرانسیس به روایت آمار؛ از سفرهای خارجی تا بخشنامههای دینی
پاپ فرانسیس در طول دوران پاپی خود نه تنها بر چالشهای جهانی واکنش نشان داد بلکه تاثیرات قابل توجهی در جامعه کاتولیک داشت.
از انتخاب او به عنوان نخستین پاپ از امریکای لاتین در سال ۲۰۱۳ تا فعالیتهای مختلفش در سطح بینالمللی، دوران رهبری او با تغییرات چشمگیری همراه بود.
در اینجا به برخی از آمار و نکات برجسته از دوران پاپی او میپردازیم:
انتخاب او به عنوان پاپ و مدت رهبری معنوی
با انتخاب خورخه ماریو برگولیو، کاردینال آرژانتینی، در ۱۳ مارچ ۲۰۱۳ به عنوان پاپ، کلیسای کاتولیک شاهد آغاز دورهای متفاوت شد. دورهای که بیش از یک دهه ادامه یافت و او را به یکی از تأثیرگذارترین رهبران مذهبی قرن حاضر بدل کرد.
فرانسیس بیش از میانگین ۷.۵ سالهی پاپهای پیشین در این مقام باقی ماند. او همچنین دومین پاپ سالمند در تاریخ بود. تنها پاپی که هنگام تصدی این مقام عمر طولانیتری داشت، لئون سیزدهم بود که در سال ۱۹۰۳ و در ۹۳ سالگی درگذشت. پیش از او، هیچ شواهد معتبری از پاپی با سن بالاتر وجود ندارد.
کاردینالها
در حال حاضر ۲۵۲ کاردینال در کلیسا وجود دارد. آنها که به خاطر کلاه قرمزشان «شاهزادگان کلیسا» نامیده میشوند، به پاپ مشورت میدهند، اسقفنشینهای مهم دنیا را اداره میکنند و مسئولیت بخشهای قدرتمند واتیکان را بر عهده دارند.
از این تعداد، ۱۳۵ کاردینال کمتر از ۸۰ سال دارند و طبق قوانین کلیسا، اجازه دارند پس از مرگ یا کنارهگیری فرانسیس در جلسه انتخاب پاپ جدید شرکت کنند. به این افراد «کاردینالهای رأیدهنده» گفته میشود. ۱۰۹ نفر از آنها را پاپ فرانسیس منصوب کرده و بقیه را پاپهای قبلی انتخاب کردهاند.
سفرهای خارجی پاپ فرانسیس
پاپ فرانسیس ۴۷ بار به خارج از یتالیا سفر کرد و از بیش از ۶۵ ایالت و منطقه بازدید کرد و در مجموع بیش از ۴۶۵ هزار کیلومتر سفر کرد. او در سال ۲۰۱۳ به برازیل سفر کرد.
در سفر خارجی خود در سال ۲۰۱۴ به اردن، فلسطین، اسرائیل، کوریای جنوبی، فرانسه و ترکیه رفت. در ادامه سفرهای خود در سال ۲۰۱۵ به سریلانکا، فیلیپین، بوسنیهرزگوین، اکوادور، بولیوی، پاراگوئه، کوبا، ایالات متحده، کنیا، اوگاندا و جمهوری افریقای مرکزی رفت.
سفرهای خارجی پاپ فرانسیس در سال ۲۰۱۶ به مکزیک، یونان، ارمنستان، لهستان، گرجستان، آذربایجان و سویدن انجام شد و در یک سال بعد به مصر، پرتغال، کلمبیا، میانمار و بنگلادیش رفت.
پاپ از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۴، سفرهای پرشماری به مناطق مختلف جهان انجام داد. او در این سالها به کشورهای متنوعی از جمله شیلی، جاپان، عراق، کانادا، مجارستان، اندونزیا و امارات متحده عربی رفت. او همچنین حدود ۳۷ سفر در داخل ایتالیا انجام داد.
قدیسان معرفیشده از سوی پاپ فرانسیس
پاپ فرانسیس بیش از ۹۰۰ قدیس جدید معرفی کرده است که از جمله آنها میتوان به پاپهای پیشین چون ژان بیستوسوم، ژان پل دوم و پل ششم اشاره کرد، همچنین مادر ترزای کلکته و اسقف اعظم سالوادور، اسکار رومرو، که در سال ۱۹۸۰ کشته شد.
او بیش از ۱٬۳۵۰ نفر را نیز به مقام تَطویب رسانده است. تطویب آخرین مرحله پیش از قدیسی است.
بخشنامههای پاپ
فرمانها یا بخشنامههای پاپ مهمترین نوع سند پاپ است.
فرانسیس چهار بخشنامه نوشت که از سال ۲۰۱۳ با «لومِن فیدهای» (نور ایمان) آغاز شد، که به اهمیت ایمان مسیحی پرداخته است.
در سال ۲۰۱۵، او «لاوداتو سی» (ستوده باد) را منتشر کرد که خواستار اقدام فوری در خصوص تغییرات اقلیمی بود. او این اثر را در سال ۲۰۲۳ بهروزرسانی کرد با یک «دعوت پاپی» به نام «لاوداته دیوم» (خدا را ستایش کنید)، که در آن از منکران تغییرات اقلیمی و سیاستمداران خواست تا نظر خود را تغییر دهند.
در سال ۲۰۲۰، فرمان «فراتلی توتی» (برادران همه) به موضوع همبستگی میان مردم در دنیای پس از پاندمی پرداخت.
در سال ۲۰۲۴، فرمان «دیلکست نوس» (او ما را دوست داشت) از کاتولیکها خواست تا «دنبالکردن دیوانهوار پول» را رها کنند و به جای آن خود را به ایمانشان اختصاص دهند.
او همچنین اسناد عمده دیگری مانند «آییننامههای پاپی» و «دعوتهای پاپی» نوشت.