وزیر خارجه امریکا: آماده‌ایم تلاش برای میانجیگری صلح میان روسیه و اوکراین را متوقف کنیم

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا ظرف چند روز آینده تلاش‌ها برای میانجیگری توافق صلح میان روسیه و اوکراین را متوقف خواهد کرد، مگر آن‌که نشانه‌های روشنی از امکان دستیابی به توافق وجود داشته باشد.

وزیر خارجه امریکا روز پنجشنبه وارد پاریس شد و با مقامات اوکراین دیدار کرد. این نشست به هدف تقویت دفاع از اوکراین در برابر تهاجم بی‌رویه روسیه برگزار شد.

وزیر خارجه امریکا پس از دیدار با رهبران اروپایی و اوکراین در پاریس، افزود رئیس‌جمهور دونالد ترامپ هنوز به دستیابی به یک توافق علاقه‌مند است، اما با توجه به اولویت‌های متعدد دیگر در سطح جهان، اگر پیشرفتی مشاهده نشود، آماده است از این تلاش‌ها صرف‌نظر کند.

او گفت «ما قصد نداریم هفته‌ها و ماه‌ها به این تلاش ادامه دهیم. بنابراین ما باید خیلی سریع تصمیم بگیریم، و من در مورد چند روز صحبت می‌کنم که آیا این کار در چند هفته آینده قابل انجام است یا خیر. اگر اینطور باشد، ما در آن هستیم. اگر اینطور نباشد، پس ما اولویت‌های دیگری نیز داریم که باید روی آنها تمرکز کنیم.»

ترامپ در دوران انتخابات ریاست جمهوری و پس از بازگشت به کاخ سفید بر پایان فوری جنگ در اوکراین تاکید و تلاش‌ها برای توافق صلح را آغاز کرد.

روبیو گفت که ترامپ هنوز علاقه مند به توافق است اما اگر نشانه های فوری پیشرفت وجود نداشته باشد، مایل است ادامه دهد.
اظهارات روبیو بیانگر ناامیدی فزاینده واشنگتن از عدم پیشرفت برای ختم جنگ در اوکراین است.

در همین حال، اوکراین و امریکا قصد دارند گفت‌وگوهای فنی درباره توافق مواد معدنی را تا تاریخ ۲۶ اپریل نهایی کنند.
براساس یادداشت تفاهمی که روز جمعه از سوی اوکراین منتشر شد، کی‌یف و واشنگتن این گفت‌وگوها را پس از سفر نخست‌وزیر اوکراین به ایالات متحده در هفته آینده برگزار خواهند کرد.

به‌رغم وعده ترامپ و تلاش‌های مکرر واشنگتن برای ختم جنگ، روسیه در هفته‌های اخیر حملات خود را به اوکراین تشدید کرده است.

رویترز گزارش داد که حمله راکتی روسیه به شهر خارکیف در شمال‌شرقی اوکراین در صبح روز جمعه یک کشته و ۵۷ زخمی برجای گذاشت.
پنج کودک در میان زخمی‌ها بودند و این حمله همچنین به ساختمان‌های مسکونی، یک موسسه آموزشی و یک شرکت غیرنظامی آسیب رسانده است.
این حملات نشان‌دهنده شدت جنگ و ادامه تنش‌ها میان دو کشور است که بر تلاش‌های صلح امریکا نیز تأثیر گذاشته است.