محمد محقق می‌گوید نگاه کشورهای منطقه به طالبان تغییر می‌کند

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، روز دوشنبه در یک نشست مجازی اظهار داشت که مواضع برخی کشورهای منطقه در قبال طالبان به‌طور قابل‌توجهی تغییر کرده و موضع برخی دیگر نیز در حال تحول است.

محقق که روز دوشنبه در مراسم یادبود دومین سالروز کشته‌شدن اعضای برجسته جبهه آزادی در سالنگ سخن می‌گفت، خطاب به جبهه آزادی و جبهه مقاومت گفت: «ما نیز مانند شما در سنگرهای مقاومت هستیم و با درخشش بیشتری ظهور خواهیم کرد.»

او با اشاره به چالش‌های جریان‌های مخالف طالبان طی چهار سال گذشته افزود که اکنون فضا برای فعالیت باز شده و آن‌ها بازخواهند گشت. وی تاکید کرد که این بازگشت «پرخروش، قوی و مستحکم» خواهد بود.

محقق برای نخستین بار ادعا کرد که سرگرم جنگ با طالبان است. با این حال، تا اکنون گزارشی درباره درگیری نیروهای آقای محقق با طالبان منتشر نشده است.

این چهره سرشناس سیاسی در تبعید به‌شدت از روابط برخی کشورهای منطقه و امریکا با طالبان انتقاد کرد و اظهار داشت: «کشورهای منطقه از ترس، امنیت طالبان را تامین می‌کنند و کشورهای غربی و سازمان ملل منابع مالی این گروه را فراهم می‌کنند.»

حکومت ترامپ پس از به قدرت رسیدن، بخش زیادی از کمک‌های امدادی این کشور به افغانستان را قطع کرده است. وزارت خارجه این کشور طالبان را یک گروه تروریستی خواند و گفت که از کمک‌های بشری سازمان‌های خیریه مانند سازمان ملل سوءاستفاده می‌کند.

پیش از این دفتر سربازرس کمک‌های امریکا به افغانستان در گزارشی گفته بود که طالبان از مجموع سه میلیارد دالر کمک امریکا به افغانستان، حدود ۱۰ میلیون دالر بهره گرفته‌ است که اغلب به صورت دریافت مالیات از موسسات بین المللی اخذ شده است.

سازمان ملل در مورد کاهش کمک‌های بشری امریکا به افغانستان هشدار داده و گفته است که باعث تشدید گرسنگی و محدود شدن دسترسی نیازمندان به ویژه زنان به خدماتی چون دارو و درمان می‌شود.

محقق در این نشست گفت که تغییر در مواضع برخی کشورهای منطقه در قبال طالبان، می‌تواند به زوال طالبان منجر شود.

اشاره او به تنش‌های اخیر میان طالبان و پاکستان است که برسر پناه دادن به شورشیان تحریک طالبان پاکستان به وجود آمده است. با این حال، عرفان صدیقی، رئیس کمیته دایمی امور خارجی مجلس سنای پاکستان روز دوشنبه در نشستی غیرعلنی درباره افغانستان گفت که نشانه‌هایی از بهبود در روابط میان اسلام‌آباد و طالبان دیده می‌شود.

آقای صدیقی گفت که سفرهای مقام‌های بلندپایه به افغانستان برنامه‌ریزی شده است.