ملل متحد: از آغاز اخراج افغان‌ها از پاکستان، ۱۷ زن در مراکز صحی مرزی زایمان کرده‌اند

صندوق جمعیت سازمان ملل می‌گوید از آغاز مرحله دوم اخراج افغان‌ها از پاکستان تاکنون، ۱۷ زن در مراکز صحی و کلینیک‌های عاجل زایمان در نقاط مرزی نوزادان خود را به دنیا آورده‌اند. این نهاد با تاکید بر اهمیت ارائه خدمات زایمان در مرزها گفت همه این نوزادان در سلامت کامل به دنیا آمده‌اند.

صندوق جمعیت سازمان ملل روز یکشنبه، ۲۴ حمل، در خبرنامه‌ای اعلام کرد که موارد زایمان در نقطه صفر مرزی، ضرورت ارائه مراقبت‌های صحی به مادران را به‌روشنی برجسته می‌کند.

براساس این خبرنامه، در دو هفته گذشته، ۱۲ زن بازگشتی از پاکستان در مرکز صحی ابتدایی واقع در نقطه صفر و پنج زن دیگر در کلینیک عاجل زایمان در مرکز پذیرش مهاجران، فرزندان خود را به دنیا آورده‌اند.

این نهاد با تاکید بر حضور خود در مناطق مرزی با حمایت حکومت بریتانیا افزوده است که خدمات صحی به مادران و نوزادان و خدمات روانی و اجتماعی برای گروه‌های آسیب‌پذیر به‌ویژه زنان و دختران ارائه می‌دهد.

صندوق جمعیت سازمان ملل به داستان سلما، زنی اشاره کرده که پس از ۱۵ سال زندگی در پاکستان، به افغانستان بازگشته و در نخستین روزهای ورودش، کودک خود را در مرکز صحی ابتدایی در مرز تورخم به دنیا آورده است.

سلما گفته است: «سفر برایم بسیار دشوار بود، چون در هفته ۳۸ بارداری قرار داشتم.» او که در یکی از خیمه‌های ویژه مهاجران مستقر بود، دچار درد زایمان شده است.

سلما افزوده است: «سردرگم و ترسیده بودم و نمی‌دانستم چه کنم. خوشبختانه کارکنان صحی آمدند و به من کمک کردند.»

او ابراز امیدواری کرده و گفته است: «هنوز جایی برای زندگی نداریم و نگرانم که سرانجام به کجا خواهیم رفت. با این حال، به آینده دخترم امیدوارم و برای زندگی بهتر خانواده‌ام در کشورم دعا می‌کنم.»

براساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، در فاصله ۲۳ ماه مارچ تا ۵ اپریل سال جاری، بیش از ۱۳۰ هزار نفر از گذرگاه‌های مرزی با پاکستان و ایران به افغانستان بازگشته‌اند. در میان آنان شماری از زنان باردار نیز حضور دارند که به خدمات فوری صحی نیازمندند.