شورای اتحادیه اروپا نسبت به وضعیت ترکیه پس از زندانی شدن شهردار استانبول ابراز نگرانی کرد

رئیس شورای اتحادیه اروپا گفت پس از زندانی شدن اکرم امام‌اوغلو، شهردار استانبول و رقیب اصلی سیاسی رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، و بازداشت صدها نفر در پی اعتراضات گسترده، نسبت به هرگونه نقض حقوق در ترکیه نگران است.

او گفت: «می‌خواهم در اینجا بر اهمیت احترام به هر بند از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، از جمله آزادی تجمع و آزادی بیان، تأکید کنم.»
برست گفت که شورای اروپا، که نهادی مستقل از اتحادیه اروپاست، می‌خواهد همه مسائل را با ترکیه به‌صورت باز و صادقانه مطرح کند.
او افزود عقب‌نشینی دموکراتیک «چالشی بزرگ» در سطح جهانی، از جمله در اروپا است و شورای اروپا در حال کار بر روی «پیمان جدید دموکراتیک» برای مقابله با این روند است.
برست گفت: «ما باید با این چالش به‌عنوان یک پدیده جهانی برخورد کنیم. ترکیه به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران شورای اروپا، در این مسیر نقش اساسی دارد و بدون حضور آن نمی‌توان توسعه امنیت دموکراتیک را به‌طور مشترک دنبال کرد.»
شهردار استانبول، اکرم امام‌اوغلو، ماه گذشته در پی اتهامات فساد مالی زندانی شد و در انتظار محاکمه قرار گرفت؛ اقدامی که بزرگ‌ترین اعتراضات در بیش از یک دهه گذشته را برانگیخت.
دانشجویان، احزاب مخالف و دیگر گروه‌ها این اقدام را سیاسی و ضد دموکراتیک خواندند. حزب جمهوری‌خواه خلق، حزب اصلی اپوزیسیون، ماه گذشته امام‌اوغلو را به‌عنوان نامزد آینده خود برای ریاست‌جمهوری معرفی کرد.
تظاهرات سراسری که در دو هفته گذشته کاهش یافته‌اند، عمدتا مسالمت‌آمیز بوده‌اند، اما نزدیک به ۲۰۰۰ نفر بازداشت و بسیاری در انتظار محاکمه زندانی شده‌اند.
ترکیه یکی از اعضای موسس شورای اروپاست، نهادی پان‌اروپایی که از زمان تاسیس پس از جنگ جهانی دوم، هدف آن حمایت از حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون در کشورهای عضو بوده است.
حزب جمهوری‌خواه خلق، همراه با گروه‌های حقوق بشری و برخی قدرت‌های غربی، اعلام کرده‌اند که پرونده علیه شهردار تلاشی برای استفاده ابزاری از قوه قضاییه برای حذف رقبای انتخاباتی اردوغان است؛ اتهاماتی که حکومت ترکیه آن‌ها را رد می‌کند.
ترکیه نامزد عضویت در اتحادیه اروپاست، اگرچه روند عضویت آن دهه‌هاست که متوقف شده است.