شورای جهانی کریکت از ایجاد کارگروه ویژه برای حمایت از کریکت‌بازان زن افغانستان خبر داد

شورای جهانی کریکت اعلام کرد که یک کارگروه ویژه برای حمایت از کریکت‌بازان زن افغانستان در خارج، ایجاد شده است. این شورا در خبرنامه‌ای نوشت که هیئت‌های کریکت هند، استرالیا، انگلستان و ولز در زمینه حمایت از کریکت‌بازان زن افغانستان همکاری خواهند کرد.

در خبرنامه آمده که کارگروه ویژه به بازیکنان زن کریکت افغانستان در زمینه رشد حرفه‌ای و شخصی کمک خواهند کرد.

به گفته شورای جهانی کریکت، در چارچوب این ابتکار جدید، صندوقی ویژه راه‌اندازی خواهد شد که با ارائه کمک‌های مالی مستقیم به بازیکنان زن افغان، تضمین می‌کند آن‌ها به منابع لازم برای ادامه مسیر حرفه‌ای‌شان در کریکت دسترسی داشته باشند.

جی شاه، رئيس شورای جهانی کریکت گفت: ««ما عمیقاً متعهد به ترویج فراگیری و اطمینان از این هستیم که هر کریکت‌بازی، صرف‌نظر از شرایطش، فرصت درخشش داشته باشد.»

بورد کریکت افغانستان در سال ۲۰۲۰ دارای ۲۵ بازیکن زن بود، اما پس از سقوط کابل، اکثر این بازیکنان اکنون در استرالیا، کانادا و بریتانیا در تبعید زندگی می‌کنند.

طالبان در افغانستان در کنار محدودیت‌های دیگر، حضور زنان را در ورزش ممنوع کرده است.

تیم کریکت مردان افغانستان به دلیل ارتباط نزدیک برخی از اعضایش با مقام‌های طالبان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.

پیشتر، بیش از ۱۶۰ سیاستمدار برجسته بریتانیایی، با امضای نامه‌ای خواستار لغو بازی کریکت انگلستان با افغانستان شدند. با این حال، انگلستان به این درخواست‌ها پاسخ مثبت نداد.

پیشتر شورای جهانی کریکت نیز از تحریم تیم ملی کریکت افغانستان خودداری کرد و گفت بازیکنان افغان نباید به خاطر سیاست‌های طالبان مجازات شوند.