شورای مقاومت از ایران و پاکستان خواست در تصمیم خود برای اخراج مهاجران افغان تجدید نظر کنند

شورای مقاومت برای نجات افغانستان از پاکستان و ایران خواست تا در سیاست‌های خود درباره اخراج مهاجران افغان تجدید نظر کنند. این شورا با اشاره به پیامدهای اخراج مهاجران در معرض خطر، تاکید کرد بحران افغانستان ریشه در «رفتار غیرمسئولانه» جامعه جهانی، کشورهای همسایه و سازمان ملل دارد.

شورای مقاومت روز یک‌شنبه، ۲۴ حمل، با نشر اعلامیه‌ای تاکید کرد که تهران و اسلام‌آباد باید در روند اخراج مهاجران افغان، به وضعیت ناگوار افغانستان از جمله مشکلات اقتصادی، بیکاری، ناامنی، و شرایط سیاسی و آموزشی توجه داشته باشند.

در این اعلامیه آمده است که این کشورها باید در تصمیم خود برای اخراج افرادی که از نظر امنیتی و سیاسی در معرض تهدید قرار دارند، تجدید نظر کنند.

شورای مقاومت با اشاره به ممنوعیت آموزش و کار زنان و دختران در افغانستان هشدار داده است که بازگرداندن مهاجران به این کشور، بحران افغانستان را تشدید خواهد کرد.

در بخشی از اعلامیه‌ی این شورا آمده است: «بحران افغانستان بیش از آن‌که منشأ داخلی داشته باشد، ریشه در عملکرد غیرمسئولانه‌ جامعه جهانی، سازمان ملل و کشورهای همسایه دارد.»

این شورا تاکید کرده است تا زمانی که به ریشه‌ها و عوامل مهاجرت در داخل افغانستان رسیدگی نشود، بحران انسانی و موج مهاجرت همچنان ادامه خواهد یافت.

شورای مقاومت همچنین بر ضرورت تشکیل نظام سیاسی فراگیر مبتنی بر قانون، برگزاری انتخابات، تامین حقوق بشر و مشارکت معنادار گروه‌های قومی، مذهبی، سیاسی و زبانی در جهت حل بحران افغانستان تاکید کرده است.

در حالی‌که نهادهای حامی مهاجران، سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری خواستار توقف روند اخراج مهاجران از پاکستان شده‌اند، روند بازگرداندن افغان‌های بدون مدرک از این کشور و جمهوری اسلامی ایران همچنان به‌صورت روزانه ادامه دارد.