طالبان در جوزجان هیئتی از روحانیون ترکیه را به دشت لیلی برد

دفتر والی طالبان در جوزجان اعلام کرد که یک هیئت از روحانیون ترکیه به ریاست محمدصالح توپچی برای «گسترش روابط میان علمای دینی» دو کشور وارد شبرغان شده است. براساس خبرنامه، طالبان روحانیون ترکی را به مدرسه‌های ابوسلیمانی جوزجانی و دشت لیلی برده است.

منطقه دشت لیلی برای طالبان اهمیت نمادین دارد زیرا در گزارش‌ها آمده است که در دهه نود میلادی افراد کشته شده طالبان در آن دسته‌جمعی دفن شدند.

طالبان در ماه قوس ۱۴۰۳ اعلام کرد که مساحت ۳۰ جریب از زمین محل دفن دسته‌جمعی افراد خود در دشت لیلی را حصار می‌کشد و در این منطقه یک مسجد می‌سازد.

طالبان نیروهای وفادار به حزب جنبش ملی افغانستان به رهبری عبدالرشید دوستم را که اکنون در ترکیه زندگی می‌کند، از عاملان «قتل‌های دشت لیلی» می‌داند. آقای دوستم این اتهامات را رد کرده است.

دفتر والی طالبان در جوزجان روز شنبه، ۲۳ حمل، نوشت که هیئت روحانی ترکیه با گل‌حیدر شفق، والی این گروه در جوزجان درباره گسترش روابط روحانیون دو کشور گفت‌وگو کرده است.

والی طالبان در جوزجان سفر این هیئت را گام مثبت در تقویت ارزش‌های اسلامی و روابط این گروه با ترکیه توصیف کرده است.