طالبان اعلام کرد سازمان ملل طرحی برای افغانستان آماده کرده است
طالبان اعلام کرد که سازمان ملل طرحی را در مورد افغانستان تهیه کرده که در آینده به این گروه ارائه میشود. طالبان به نقل از کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان، نوشت که این طرح شامل «تقویت روابط با افغانستان، تامین امنیت و سایر نکات مثبت است.»
وزارت مهاجرین طالبان در بیانیهای نوشت که رابرت دیکسن، کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان این موضوع را در دیدار با عبدالکبیر، وزیر مهاجران طالبان مطرح کرده است.
این وزارت نوشت: «رابرت دیکسن ابراز خرسندی کرد که طرحی در مورد افغانستان در سازمان ملل متحد تهیه شده است که انتظار میرود در آینده با مقامات امارت اسلامی شریک شود. وی گفت که این پیشنهاد شامل تقویت روابط با افغانستان، تامین امنیت و سایر نکات مثبت است.»
طالبان به نقل از دیکسن نوشت که بریتانیا در تهیه این سند نقش مهمی ایفا کرده است.
تاکنون سفارت بریتانیا برای افغانستان و سازمان ملل متحد بهطور رسمی درباره چنین طرحی چیزی نگفتهاند.
این دیدار در کابل انجام شده است و وزارت مهاجرین طالبان گفت که دو طرف در مورد وضعیت مهاجرین افغان، کمکهای بشردوستانه و گسترش همکاریها میان این گروه و جامعه جهانی بحث و تبادل نظر کردند.
وزارت مهاجرین طالبان به نقل از کاردار سفارت بریتانیا نوشت که این کشور متعهد به حمایت از افغانها و حفظ روابط پایدار با افغانستان است و تلاش میکند تا افغانستان را دوباره در صدر اجندای سازمان ملل متحد قرار دهد.
طالبان میگوید آقای دیکسن بر اهمیت افغانستان تاکید کرده و گفته است: «جهان در حال تغییر است.»
هنوز مشخص نیست که طرح سازمان ملل برای افغانستان آیا ارزیابی هماهنگکننده دبیرکل سازمان ملل است یا این سازمان طرح جدیدی تدوین کرده است.
دبیرکل سازمان ملل در ثور ۱۴۰۲ فریدون سینیرلی اوغلو را هماهنگکننده ویژه ملل متحد برای افغانستان تعیین کرد. این دیپلومات ترکی براساس قطعنامه ۲۶۷۹ شورای امنیت تعیین شد تا ارزیابی و پیشنهاداتش را برای اتخاذ رویکردی یکپارچه برای رسیدگی به چالشهای افغانستان ارائه دهد.
هماهنگ کننده سازمان ملل ارزیابی مستقل خود را ارائه و توصیه کرده بود که برای تشکیل حکومت فراگیر و تضمین صلح پایدار و توسعه اقتصادی در افغانستان گفتوگو میان افغانها آغاز شود. سینیرلی اوغلو گفته بود ادغام رسمی و مجدد افغانستان در جامعه جهانی نیازمند مشارکت زنان و به رسمیت شناختن حکومت طالبان مشروط به پایبندی این گروه به تعهدات بینالمللی است.
شورای امنیت سازمان ملل در پی ارزیابی مستقل و توصیههای فریدون سینیرلی اوغلو، با صدور قطعنامهای خواستار تعیین نماینده ویژه ملل متحد برای افغانستان شد. موضوعی که طالبان به شدت با آن مخالفت کرد.
سینیرلی اوغلو برای تهیه گزارش مستقلانه خود دیدارهای گستردهای با مقامات کشورهای منطقه انجام داد و با شماری از سیاسیون مخالف طالبان، نمایندگان زنان و در سفر به کابل با مقامهای طالبان دیدار کرد.