معاون وزیر خارجه ایران می‌گوید مبادلات اقتصادی با افغانستان افزایش می‌یابد

رسول مهاجر، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی، پس از سفر به هرات به ولایت فراه رفت و با مقام‌های محلی طالبان دیدار کرد. سفارت جمهوری اسلامی در کابل روز شنبه اعلام کرد که هیئت ایرانی در جریان بازدید از فراه با والی طالبان و بازرگانان این ولایت دیدار و گفت‌وگو کرده است.

رسول مهاجر به خبرنگاران گفت که این سفر اثرات خیلی جدی دارد و اطمینان داد که به زودی روابط بین استان خراسان جنوبی و ولایت فراه افغانستان گسترش خواهد یافت.

معاون اقتصادی وزارت امور خارجه ایران گفت: ‍‍‍«به بخش خصوصی خراسان جنوبی توصیه می‌کنیم که خود را آماده کنند تا بر اساس این سفر و پیشنهادات بسیار خوب استان، بتوان زمینه روابط بین دو کشور را تقویت کرد.»

این مقام ایرانی گفت که با افزایش تعاملات خراسان جنوبی با ولایت‌های هرات و فراه افغانستان، مراودات اقتصادی بین دو کشور وسیع‌تر می‌شود.
محمدرضا بهرامی، دستیار و مدیرکل جنوب آسیای وزارت خارجه ایران، اظهار داشت که در گفت‌وگو با مقامات محلی طالبان در فراه، راه‌های تقویت همکاری‌های استانی در دو سوی مرز در زمینه‌های مختلف از جمله جاده‌سازی، انتقال انرژی، حمل‌ونقل ریلی، و توسعه تجارت و ترانزیت بررسی و تصمیم‌گیری مشترک انجام شد.

هیئت ایرانی به سرپرستی رسول مهاجر روز پنجشنبه به ولایت هرات سفر کرد. این هیئت دیروز در نماز جمعه در مسجد جامع هرات حضور یافت.

بیشتر بخوانید: افزایش نفوذ ایران؛ معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی به مسجد جامع هرات رفت | افغانستان اینترنشنال

در ترکیب هیئتی ایرانی، علاوه بر معاون وزیر خارجه ایران، مدیرکل جنوب آسیای این وزارت، معاون وزارت راه و شهرسازی، و استاندار خراسان جنوبی جمهوری اسلامی حضور دارند.

آنان در سفر به هرات، از شهرک صنعتی هرات، خط آهن خواف-هرات، ایستگاه روزنک بازدید کرده و با والی طالبان در هرات نیز ملاقات کردند.

همزمان، هیئت اقتصادی ایران از عملیات راه‌سازی فراه به مرز ماهیرود بازدید کرد. سفارت ایران در کابل اعلام کرد که با تکمیل جاده فراه به ماهیرود در استان خراسان شمالی، ظرفیت کریدور شرقی-غربی و ارتباط افغانستان با ایران و سایر کشورها از طریق این مسیر افزایش خواهد یافت.

بیکدلی، سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل، در جریان بازدید از عملیات راه‌سازی محور فراه به ماهیرود در مرز ایران، گفت: «این جاده در سال ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد.»

این سفر در حالی انجام می‌شود که جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط با ولایت‌های مرزی افغانستان را در اولویت خود قرار داده است.

در این راستا، قرار است قنسولگری جمهوری اسلامی در فراه و قنسولگری طالبان در بیرجند افتتاح شود.

حجم روابط بازرگانی ایران با افغانستان در تحت کنترول طالبان، به طور چشمگیری افزایش یافته است. بربنیاد اظهارات مقامات ایرانی، حجم روابط رسمی میان دو طرف به مرز چهار میلیارد دالر در سال رسیده است.