برنامه جهانی غذا نسبت به تشدید بحران غذا در افغانستان هشدار داد

رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان نسبت به تشدید بحران غذایی در کشور هشدار داد. موتینتا چیموکا، گفت: «در صورت تامین نشدن کمک‌های مالی بیشتر، دیگر امکان حمایت از نیازمندان افغان وجود نخواهد داشت، در این‌ صورت، آنان چگونه باید زنده بمانند؟»

موتینتا چیموکا در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه، از جامعه جهانی خواست بی‌درنگ برای نجات افغانستان به عنوان دومین کشور با بحران بزرگ انسانی در سطح جهان، وارد عمل شود.

پیشتر برنامه جهانی غذا نیز هشدار داد که کاهش کمک‌های غذایی امریکا ممکن است بحران گرسنگی در افغانستان را تشدید کند. این سازمان تحت تاثیر کاهش کمک‌ها، اکنون می‌تواند تنها به نیمی از جمعیت نیازمند با نیم سهمیه غذایی کمک کند.
سازمان ملل می‌گوید حدود یک‌سوم جمعیت افغانستان به کمک غذایی نیاز دارند و ۳.۱ میلیون نفر در آستانه قحطی قرار دارند.
مسئول برنامه جهانی غذا در افغانستان گفت: «با منابعی که اکنون در اختیار داریم، در طول سال فقط حدود هشت میلیون نفر کمک دریافت خواهند کرد، آن هم در صورتی که بقیه کمک‌های مورد انتظار از سوی دیگر اهداکنندگان نیز تامین شود.»
او افزود که این سازمان پیش از این هم متاثر از کاهش کمک‌ها، نصف سهمیه غذایی را به مردم داده است و در ماه‌های آینده، برنامه جهانی غذا تنها می‌تواند به دو میلیون نفر کمک کند که به گفته چیموکا، این وضعیت نگران‌کننده است.
با کاهش ۴۰ درصدی بودجه جهانی در سال جاری و کاهش تدریجی کمک‌ها به افغانستان طی سال‌های اخیر، این سازمان ناچار شده سهمیه معیاری که برای تامین حداقل نیاز روزانه ۲۱۰۰ کالری طراحی شده را به نصف کاهش دهد.
چیموکا گفت: «این یک بسته غذایی حیاتی و نجات‌بخش است و ما باید بتوانیم آن را تامین کنیم.»
مانند سایر نهادهای امدادی، برنامه جهانی غذا نیز از کاهش بودجه حکومت ترامپ آسیب دیده است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا با صدور یک فرمان اجرایی در ماه جنوری، تمام کمک‌های خارجی را به مدت سه ماه تعلیق کرد. گرچه قرار بود کمک‌های اضطراری غذایی از این دستور معاف باشند، اما این هفته برنامه جهانی غذا اعلام کرد امریکا قصد دارد کمک‌های اضطراری به ۱۴ کشور، از جمله افغانستان را کاهش دهد.
این سازمان هشدار داد که اگر این اقدام اجرا شود به معنای «حکم مرگ برای میلیون‌ها نفر» خواهد بود.
چیموکا هشدار داد: «اگر کمک‌های مالی بیشتر تامین نشود، احتمال دارد ناچار شویم به نیازمندان اعلام کنیم که نمی‌توانیم از آن‌ها حمایت کنیم و آن‌ها چطور باید زنده بمانند؟»
او به نرخ بالای بیکاری و فقر در افغانستان اشاره کرد، کشوری که از فقیرترین‌های جهان است و در حال حاضر هزاران افغان از پاکستان به کشور بازگردانده می‌شوند، در حالی که بسیاری از آن‌ها سرمایه یا خانه‌ای برای بازگشت ندارند.
هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) این هفته از اهداکنندگان بین‌المللی خواست که به حمایت خود از افغانستان ادامه دهند. این سازمان گفت ۲۲.۹ میلیون نفر در سال جاری به کمک نیاز دارند.
ایندریکا راتواته، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان، در بیانیه‌ای گفت: «اگر می‌خواهیم به مردم افغانستان برای خروج از چرخه معیوب فقر و رنج کمک کنیم، باید همچنان توانایی پاسخ‌گویی به نیازهای فوری را داشته باشیم.»
در این بیانیه هشدار داده شده است که کمبود کمک‌های بین‌المللی در افغانستان می‌تواند منجر به افزایش مهاجرت و فشار بر منطقه شود.
کشورهای دیگر مانند آلمان و بریتانیا نیز کمک‌های خارجی خود را به شدت کاهش داده‌اند. اما کاهش کمک‌های حکومت ترامپ عمیق‌تر بوده است.
امریکا، بزرگ‌ترین اهداکننده جهان بوده و در سال مالی گذشته ۲۸۰ میلیون دالر را به برنامه جهانی غذا اختصاص داده بود.