ضربه میلیاردی به اقتصاد افغانستان؛ رهبر طالبان می‌گوید هدف اصلی اسلام، امر به معروف است

طالبان می‌گوید که هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه در دیدار با مقام‌های محلی پکتیا تاکید کرده است که امر به معروف و نهی از منکر هدف اصلی اسلام است. هبت‌الله به مسئولان محلی طالبان گفت: «اکنون زمان آن است که شریعت در امور اقتصادی، سیاسی و نظامی تطبیق شود.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، اعلام کرد که هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه با شماری از مقام‌های محلی پکتیا، دیدار کرده است.

گفته شده است که این دیدار در قندهار انجام شده است. طالبان هیچ تصویری از این دیدار منتشر کرده است.

ارگ طالبان جمعه، ۲۲ حمل گزارش داد که هبت‌الله آخندزاده با والی، قومندان امنیه و شماری از مقامات محلی ولایت پکتیا دیدار داشته است. ارگ طالبان نوشت که هبت‌الله در این دیدار به «تطبیق احکام شرعی و اسلامی» به ویژه قانون امر به معروف تاکید کرده است.

ارگ طالبان به نقل از هبت‌الله آخندزاده نوشت: «ما باید به خاطر حاکمیت نظام شرعی قربانی بدهیم و حوصلمه نباید تمام شود». رهبر طالبان همچنین تاکید کرده که مسئولان اداره این گروه باید از دستورها و هدایات مقامات بلندپایه «اطاعت» کنند.

هبت‌الله آخندزارده، رهبر طالبان در حالی به تطبیق قانون و احکام اداره امر به معروف این گروه تاکید کرده است که دفتر نمایندگی سازمان ملل چهارشنبه در گزارشی با اشاره به یافته‌های بانک جهانی اعلام کرد محدودیت‌های قانون امر به معروف می‌تواند سالانه ۱.۴ میلیارد دالر به اقتصاد افغانستان آسیب برساند.

بیشتر بخوانید: قانون امر به معروف طالبان «سالانه یک‌ونیم میلیارد دالر» به اقتصاد افغانستان آسیب می‌زند | افغانستان اینترنشنال

یوناما در گزارش مفصلی درباره پیامدهای تطبیق و تنفیذ قانون امر به معروف نوشت که عملی‌سازی این قانون طالبان باعث پیچیده‌تر شدن بحران اقتصادی در افغانستان می‌شود. یوناما گفت که شورای امنیت سازمان ملل خواهان لغو فوری این قانون است.

طالبان می‌گوید هبت‌الله از مقام‌های این گروه خواسته که از وزیران و مسئولان مافوق خود اطاعت کنند چرا که این امر برای آن‌ها «واجب» است.

اوج اختلافات هبت‌الله با سراج‌الدین حقانی

رهبر طالبان در حالی با مقام‌های ارشد این گروه در پکتیا دیدار کرده که اخیرا تنش‌ها میان او و سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان افزایش یافته است. پکتیا از پایگاه‌های اصلی جناح حقانی‌ها است.

هبت‌الله که قبلا فقر حاکم در افغانستان را «تقدیر الهی» و همچنین «تبلیغات سازمان‌های استخباراتی» خوانده بود، درباره چگونگی «تطبیق شریعت در امور اقتصادی» توضیح نداده است.

او همچنین از طالبان خواست که برای «از بین بردن دشمنی‌ها، اختلافات و تعصبات قومی، و تأمین امنیت» تلاش کنند.