وزیر صنعت و تجارت ایران به کابل سفر می‌کند

سفارت ایران در کابل روز یکشنبه گفت که سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت این کشور، به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد. علیرضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل، این خبر را به دنبال دیدار با اتابک در تهران، اعلام داشت.

سفارت ایران روز یکشنبه به نقل از اتابک گفت که او بر اهمیت همکاری با افغانستان تاکید کرده و گفته است که به‌زودی در راس هیئتی به این کشور سفر خواهد کرد.

مقامات ایرانی در تلاشند تا روابط تجاری خود را با طالبان در افغانستان گسترش دهند. پیش‌تر، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، نیز در راس هیئتی به کابل سفر کرده بود.

ایران بیشترین حجم روابط تجاری و بازرگانی را با طالبان در افغانستان دارد. ارزش تجارت رسمی میان دو طرف به حدود چهار میلیارد دالر می‌رسد.

مقامات طالبان از سرمایه‌گذاران خارجی دعوت کرده‌اند تا در بخش معادن و نفت و گاز افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

اخیراً استاندار استان خراسان جنوبی ایران اعلام کرد که برای توسعه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی و تسهیل امور بازرگانان دو طرف، قرار است قنسولگری ایران در فراه و قنسولگری طالبان در بیرجند افتتاح شود.

اظهارات مقامات ایرانی درباره افغانستان و طالبان پس از سفر یک هیئت ارشد امریکایی به کابل تغییر کرد. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، از تسلط طالبان بر تمام خاک افغانستان ستایش کرد. او گفت که به درخواست مقامات طالبان، روند بازگشت مهاجران افغان به‌صورت تدریجی و با احترام انجام خواهد شد.

عراقچی همچنین افزود که فصل جدیدی در روابط ایران با افغانستان تحت حاکمیت طالبان آغاز شده است.