اخذ تعرفه ۱۰ درصدی ترامپ آغاز شد

ماموران گمرک ایالات متحده از بامداد شنبه اخذ تعرفه ۱۰ درصدی یکجانبه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور این کشور بر واردات از بسیاری از کشورها را آغاز کردند. تعرفه‌های بالاتر بر کالاهای وارداتی از ۵۷ شریک تجاری بزرگ امریکا از هفته آینده آغاز خواهد شد.

تعرفه‌های روز شنبه آغازگر رد کامل سیستم تعرفه‌ای پس از جنگ جهانی دوم بود که در آن نرخ‌های تعرفه به‌طور مشترک توافق می‌شدند.

اعلام این تعرفه‌‌ها در چهارشنبه بازارهای جهانی سهام را تکان داد و باعث از دست رفتن ۵ تریلیون دالر از ارزش بازار شرکت‌های شاخص S&P 500 در پایان جمعه شد که یک رکورد تاریخی طی دو روز بود.

قیمت‌های نفت و کالاها کاهش یافتند و سرمایه‌گذاران به سوی اوراق قرضه دولتی پناه بردند.

کشورهایی که اولین بار با تعرفه ۱۰ درصدی مواجه شدند شامل استرالیا، بریتانیا، کلمبیا، آرژانتین، مصر و عربستان سعودی هستند.

امیدواری ایلان ماسک درباره ایجاد منطقه تجارت آزاد میان امریکا و اروپا

همزمان، ایلان ماسک، میلیاردر امریکایی و مشاور ترامپ، در گفت‌وگو با معاون نخست‌وزیر ایتالیا ابراز امیدواری کرد که امریکا و اتحادیه اروپا به توافقی برای حذف تعرفه‌های تجاری دست یابند و منطقه‌ای برای تجارت آزاد میان دو سوی اقیانوس اطلس ایجاد شود.

ماسک روز شنبه ۱۶ حمل در گفت‌وگو با ماتئو سالوینی گفت: «امیدوارم توافق شود که هم اروپا و هم ایالات متحده، به‌ویژه از نگاه من، به سمت وضعیتی بدون تعرفه حرکت کنند؛ شرایطی که عملا یک منطقه تجارت آزاد میان اروپا و امریکای شمالی ایجاد می‌کند.»

این اظهارات تنها چند روز پس از آن بیان شد که دونالد ترامپ تعرفه‌ای ۲۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا وضع کرد. اقدامی که بخشی از سیاست جدید تجاری دولت او محسوب می‌شود و بازارهای جهانی را با شوک مواجه کرده است.

اتحادیه اروپا در واکنش اعلام کرده که ترجیح می‌دهد از طریق مذاکره به توافق برسد، اما در صورت نیاز آماده پاسخ متقابل از جمله اعمال تعرفه‌های جدید، مالیات بر خدمات و هدف قرار دادن شرکت‌های فناوری آمریکایی خواهد بود.

رهبران بریتانیا و فرانسه: نباید هیچ گزینه‌ای از روی میز برداشه شود

دفتر کی‌یر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد که او و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، شنبه در گفت‌وگویی نگرانی‌های خود درباره پیامدهای اقتصادی و امنیتی تعرفه‌های دونالد ترامپ را با یکدیگر در میان گذاشتند.

در بیانیه دفتر نخست‌وزیر بریتانیا آمده است: «آن‌ها توافق کردند که یک جنگ تجاری به نفع هیچ‌کس نیست، اما نباید هیچ گزینه‌ای را از روی میز برداشت.»