مجاهد اظهاراتش را تصحیح کرد: ۱۲ میلیارد افغانی تنها به خانواده‌ انتحاری‌ها پرداخت نشده است

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در واکنش به خبر افغانستان اینترنشنال، روز چهارشنبه در پستی در اکس اظهارات خود در مورد اختصاص منابع مالی به خانواده‌های انتحاری را تصحیح کرد.

او درباره اختصاص میلیون‌ها افغانی به خانواده‌های نیروهای انتحاری این گروه، گفت که دوازده میلیارد افغانی، نه‌تنها به خانواده‌های انتحاری‌ها، بلکه به تمام بازماندگان کشته‌ها و معلولان جنگ دو دهه اخیر تخصیص داده شده است.

او آمار کامل‌ یتیمان، بیوه‌ها و معلولان جنگ بیست‌ساله افغانستان را نشر کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، در گفت‌وگو با تلویزیون ملی تحت کنترول طالبان، گفت که به خانواده‌های انتحاری‌ها توجه ویژه صورت گرفته است.

گرداننده تلویزیون دولتی از سخنگوی طالبان پرسید: «آیا به خانواده‌ها و فرزندان فداییان، کسانی‌که اکنون با ما نیستند و استشهادی کردند، رسیدگی کرده‌اید؟» مجاهد در پاسخ گفت: «بدون شک، امارت اسلامی به خانواده‌هایی‌که قربانی داده‌اند، توجه خاص کرده است. ما سالانه ۱۲ میلیارد افغانی که تقریبا بودجه دو سه وزارت می‌شود را از طریق وزارت شهدا و معلولین به یتیمان و بیوه‌ها مصرف می‌کنیم. این بدان معناست که به آنها توجه شده است. یتیم‌ها و بیوه‌ها تثبیت و ثبت شده‌اند. ماهانه به آنها اعانه می‌رسد و توجه می‌شود.»

او اضافه کرد: «آنها به نوازش بیشتری می‌ارزند. امارت اگر امکانات بیشتری داشته باشد، بیشتر توجه می‌کند. چرا که آنها عضو عزیز و محبوب خانواده خود را در راه دفاع از اسلام قربانی کرده‌اند. این وظیفه و مکلفیت امارت است که به آنها توجه کند.»

طالبان رژیم خود را «امارت» و نیروهای انتحاری خود را «فدایی» و «استشهادی» می‌خوانند.

با این حال، مجاهد روز چهارشنبه در پستی در اکس، اظهارات خود در این مصاحبه در مورد اختصاص منابع مالی به خانواده‌های انتحاری را «تصحیح» کرد.

او در تشریح این ارقام افزود که در سراسر کشور، مجموعاً ۶۵۳ هزار و ۲۶۵ یتیم، بیوه و معلول وجود دارند. به گفته او، از این تعداد، ۱۶۷ هزار و ۶۴۵ نفر بازماندگان نیروهای این گروه‌اند که در نبرد علیه نیروهای امریکایی و دولت پیشین افغانستان جان باخته‌اند.

مجاهد همچنین خاطرنشان کرد که این گروه به خانواده‌های سربازان و پولیس حکومت پیشین نیز حقوق پرداخت می‌کند و گفت: «۱۲۲ هزار و ۲۹۹ یتیم، بیوه و معلول مربوط به عساکر و پولیس اداره قبلی است.»

او در ادامه بیان داشت که ۳۶۳ هزار و ۳۲۱ نفر دیگر نیز یتیمان، بیوه‌ها و معلولان طبیعی هستند. سخنگوی طالبان تاکید کرد که در سال گذشته، بیش از دوازده و نیم میلیارد افغانی به تمامی این افراد اختصاص داده شده است.

مقامات طالبان به خانواده‌های نیروهای انتحاری خود توجه ویژه‌ای نشان داده‌اند. خانواده‌های این نیروها به‌صورت خاص در اداره‌های دولتی استخدام شده‌اند و معاش و حقوق دریافت می‌کنند. طالبان بازگشت به قدرت و آنچه را پیروزی بر نیروهای خارجی و حکومت پیشین افغانستان می‌نامند، مرهون فداکاری نیروهای انتحاری خود می‌دانند.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان، همچنان کندک‌های انتحاری خود را حفظ کرده‌است.