سازمان حقوق بشری: اخراج‌شدگان افغان از امریکا به پاناما با خطر مرگ در کشورشان روبرویند

سازمان امریکایی «پزشکان برای حقوق بشر» افرادی را که اخیرا از امریکا به پاناما اخراج شده‌اند، مورد ارزیابی پزشکی و حقوقی قرار داده است. در این ارزیابی آمده است که افغان‌ها در کشور خود تحت آزار و شکنجه قرار گرفته‌اند و در صورت بازگشت به افغانستان با خطر مرگ روبه‌رو خواهند شد.

سازمان پزشکان برای حقوق بشر ارزیابی‌های پزشکی-حقوقی را با استفاده از پروتکل استانبول بر روی ۲۷ نفر از افرادی که در ماه فبروری سال جاری میلادی از امریکا به پاناما اخراج شده‌اند، انجام داده است.

در این ارزیابی که روز دوشنبه، ۱۱ حمل منتشر شد، آمده است که افراد اخراج‌شده دچار علائم روانی هستند که با اظهارات آن‌ها در مورد بدرفتاری، شکنجه و آزار و اذیت در کشورهای مبدأشان مطابقت دارد.

این ارزیابی که توسط چهار پزشک و یک روانشناس این سازمان انجام شده، همچنین نشان می‌دهد که افراد اخراج‌شده کسانی هستند که از طالبان فرار کرده‌اند یا افرادی هستند که در ایران از اسلام به مسیحیت گرویده‌اند.

این ارزیابی بر روی فعالان حقوق بشر، افسران نظامی سابق، افراد ال‌جی‌بی‌تی‌کیو و فعالان سیاسی سابق از کشورهای افغانستان، کامرون، چین، اریتره، ایران و روسیه انجام شده است.

میشل هایسلر، مدیر پزشکی این سازمان گفت: «اکثر افرادی که در پاناما ارزیابی کردیم، علائم آشکار اختلال استرس حاد یا اختلال استرس پس از فاجعه داشتند که با گزارش‌های آن‌ها از شکنجه و بدرفتاری مطابقت داشت. برخی نیز زخم‌ها و جراحاتی داشتند که با آنچه گفته بودند، همخوانی داشت.»

او همچنین تاکید کرد که هیچ یک از این افراد فرصت نیافته‌اند تا به مقام‌های امریکایی یا پانامایی توضیح دهند که چرا کشور خود را ترک کرده‌اند یا با چه خطراتی روربرو هستند.