بحران ورود غیرقانونی مهاجران؛ بریتانیا نشستی درباره مبارزه با قاچاق انسان برگزار می‌کند

بریتانیا روز دوشنبه، ۱۱ حمل، نشستی را با حضور بیش از ۴۰ کشور از جمله امریکا، فرانسه و ویتنام درباره مبارزه با قاچاق انسان برگزار می‌کند. این نشست تحت عنوان «جرایم سازمان‌یافته مهاجرتی» با هدف یافتن راه‌های جدید برای جلوگیری از ورود غیرقانونی پناهجویان به بریتانیا برگزار می‌شود.

نماینده سازمان ملل نیز در این نشست حضور خواهد یافت.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا به دنبال بررسی راهکارها برای جلوگیری از ورود پناهجویان فاقد مدرک به کشورش است؛ بحرانی که یکی از نگرانی‌های کلیدی رای‌دهندگان در بریتانیا است.

قرار است در این نشست، درباره تمام ابعاد و مراحل صنعت جهانی قاچاق انسان بحث شود؛ از جمله زنجیره‌های تأمین قایق‌های کوچکی که برای سفر از فرانسه به بریتانیا استفاده می‌شوند و همچنین شرکت‌های فناوری که پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی آن‌ها برای تبلیغ این مسیرهای غیرقانونی به کار گرفته می‌شوند.

در این نشست، نمایندگانی از شرک‌های متا، اکس و تیک‌تاک نیز حضور خواهند یافت.

خبرگزاری رویترز به نقل از کی‌یر استارمر نوشت: «این تجارت پلید از شکاف‌های میان نهادهای ما سوءاستفاده می‌کند، کشورها را در برابر یکدیگر قرار می‌دهد و از ناتوانی ما در رسیدن به توافق سیاسی سود می‌برد.»

پناهجویانی از شمال افریقا، خاورمیانه، اروپا و دیگر مناطق جهان با پرداخت هزاران دالر به قاچاقچیان با قایق‌های بادی کوچک خود را به سواحل بریتانیا می‌رسانند.

بر اساس داده‌های دولتی بریتانیا، در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۶ هزار و ۸۰۰ نفر این مسیر را طی کردند که ۲۵ درصد بیشتر از سال قبل بود. تاکنون در سال جاری میلادی نیز بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر با موفقیت از این مسیر عبور کرده‌اند.