سه سال پس از رسمیت نیافتن، سخنگوی طالبان می‌گوید رژیم آن‌ها منزوی نیست

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان، اظهار داشت که این گروه در انزوای جهانی قرار ندارد. فطرت تاکید کرد که سفارت‌خانه‌ها و قنسولگری‌های این گروه در نزدیک به ۵۰ کشور فعال اند.

او افزود که نهادهای دیپلوماتیک طالبان در خارج از کشور، علاوه بر برقراری روابط با کشورهای میزبان، به ارایه خدمات قنسولی به افغان‌ها مشغول‌اند.

سخنگوی طالبان در گفت‌وگو با تلویزیون شمشاد که روز دوشنبه نشر شد، افزود که در سال گذشته، سطح روابط با سه کشور امارات متحده عربی، چین و اوزبیکستان به سطح سفیر ارتقا یافته است و این را گامی مهم در پیشرفت روابط جهانی این گروه دانست.

این سه کشور برای بهبود روابط با طالبان دیپلومات‌های این گروه را پذیرفته اند اما هنوز از به رسمیت شناختن حکومت طالبان خودداری کرده اند. برخی از کشورها تاکید کردند که تعامل با طالبان به معنای به رسمیت شناختن این گروه نیست.

طالبان پس از تلاش بسیار نتوانسته است که کرسی افغانستان در سازمان ملل را به دست آورد. با این حال، طالبان دیدار با مقام‌های خارجی را به معنای پذیرش این گروه توصیف کرده است. وزیر خارجه طالبان گفته است که تعامل غیررسمی با جهان کافی است.

نماینده دبیرکل سازمان ملل در نشست اخیر شورای امنیت اعلام کرد که اقدامات طالبان، به‌ویژه اعمال محدودیت‌های فزاینده بر زنان، مانع پیشرفت در تعامل و به‌رسمیت‌شناسی این گروه شده است.

در جریان مذاکرات برای آزادی گروگان‌های امریکایی، طالبان کوشید موضوع واگذاری سفارت افغانستان در واشنگتن را با هیئت امریکایی مطرح کند، اما کارشناسان امریکایی می‌گویند واشنگتن به «تعامل محدود» با طالبان ادامه می‌دهد و هرگونه بحث درباره به‌رسمیت‌شناسی این گروه منتفی است.

طالبان در برابر فشارهای جهانی برای تامین حقوق زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی مقاومت کرده و به این مطالبات بی‌توجهی نشان داده است.