خبرگزاری فرانسه: افغان‌های اخراج‌شده از امریکا به کاستاریکا در بلاتکلیفی به سر می‌برند

گروهی از مهاجران افغان که از امریکا به کاستاریکا اخراج شده‌اند، می‌گویند در سرگردانی و ترس بازگشت به افغانستان به سر می‌برند. مروه، یکی از این پناهجویان گفت در صورت بازگشت افغانستان، به‌دلیل همکاری همسرش با امریکا، آنها در خطر انتقام‌گیری طالبان قرار دارند.

این زن ۲۷ ساله و همسرش از جمله ۲۰۰ پناهجویی هستند از کشورهای مختلف از جمله افغانستان، ایران و روسیه از ایالات متحده به کاستاریکا اخراج شده‌اند.
محمد اسدی، همسر او پیش از بازگشت طالبان به قدرت در اسد ۱۴۰۰ با شرکت‌های امریکایی همکاری داشته است.
آن‌ها ابتدا به ایران پناه بردند و پس از دو سال و نیم، راهی برازیل شدند و از مسیر جنگلی خطرناک دارین میان کلمبیا و پاناما خود را به امریکا رساندند.
این پناهجویان در مرکز پذیرش موقت مهاجران در نزدیکی مرز پاناما نگهداری می‌شوند، اجازه خروج ندارند و گذرنامه‌هایشان ضبط شده است.
تاکنون هیچ کشوری حاضر به پذیرش آن‌ها نشده است. کاستاریکا که سابقه‌ای طولانی در پذیرش پناهندگان دارد، تاکنون به این افراد پناهندگی نداده است.
مروه به تیمی از خبرگزاری فرانسه که پنهانی در خارج از محوطه و در مکانی بدون نظارت پولیس بودند و توانستند با چندین پناهجو صحبت کنند، گفت: «اگر به آنجا برگردم، می‌میرم. طالبان مرا خواهند کشت. پدر و کاکایم را از دست داده‌ام. نمی‌خواهم شوهرم یا فرزندم را از دست بدهم.»
او افزود: «در افغانستان همه درها به روی زنان بسته شده است... مکاتب، دانشگاه‌ها. من یک انسان هستم و خودم انتخاب می‌کنم که چگونه زندگی کنم.»
مروه با اشاره به شرایط دشوارشان در این کمپ گفت «ما نمی‌توانیم به افغانستان برگردیم، اما اینجا هم نمی‌توانیم بمانیم. ما فرهنگ اینجا را نمی‌شناسیم، اسپانیایی صحبت نمی‌کنیم و خانواده‌ای در کشورهای دیگر نداریم.»
در میان مهاجرانی که همزمان با مروه و خانواده‌اش اخراج شدند، ۷۴ نفر به کشورهای خود بازگردانده شده‌اند، حدود ۱۰ نفر دیگر نیز به زودی بازگردانده خواهند شد.
در حال حاضر بیش از صد پناهجو همچنان در کمپ مهاجران در کاستاریکا در انتظار تصمیمی برای تعیین سرنوشتشان به سر می‌برند.