سازمان ملل: بازگشت افغان‌ها از پاکستان مستلزم محیط صلح‌آمیز و امن در افغانستان است

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان یک روز قبل از پایان مهلت اخراج مهاجران افغان از پاکستان گفت بازگشت پایدار مستلزم ایجاد محیط صلح‌آمیز و امن در افغانستان است. این سازمان تاکید کرد که بازگشت اجباری مهاجران افغان پایدار نیست و هیچ کمکی به وضعیت نمی‌کند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان یکشنبه، دهم حمل در آستانه پایان ضرب‌الاجل تعیین شده توسط دولت پاکستان برای خروج مهاجران افغان از اسلام‌آباد در بیانیه‌ای نوشت رسیدگی به مسئله مهاجران درپاکستان نیازمند رویکرد چندجانبه است.

این دفتر سازمان ملل تاکید کرد که پاکستان و افغانستان باید با هم کار کنند تا مطمین شوند که مهاجران افغان می‌توانند داوطلبانه و ایمن به خانه‌های خود بازگردند. این سازمان گفت اخرج مهاجران کارساز نیست و تجربه سال گذشته پاکستان نشان داده است که بسیاری از مهاجران اخراج شده دوباره به این کشور بازگشته‌اند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل گفت بسیاری از افغان‌های که پس از تسلط طالبان بر افغانستان به پاکستان مهاجرت کرده‌اند، متکی به تعهدات پناهندگی به کشورهای دیگر هستند. این سازمان افزود که سرنوشت هزاران نفر از این دسته مهاجران اکنون در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان خواستار انتقال سریع این پناهجویان شد.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نوشت: «بازگشت پایدار به معنای ایجاد یک محیط صلح آمیز و امن در افغانستان است، طوری که مهاجران پس از بازگشت از آزار و اذیت و تبعیض نترسند». آژانس پناهندگان سازمان ملل افزود جهان باید از بهبود وضعیت در افغانستان حمایت کند تا زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی و فرصت‌های شغلی فراهم شود و مهاجران با بازگشت به کشورشان با چالش‌های بیشتر مواجه نشوند.

این دفتر سازمان ملل همچنین اذعان کرد مهاجرانی که بازگشت شان به افغانستان در حال حاضر امن نیست باید تحت قوانین بین‌المللی اقامت آن‌ها در پاکستان به رسمیت شناخته شده و از حمایت‌های قانونی بهره‌مند شوند. کمیساریای عالی سازمان ملل تاکید کرد که جامعه بین‌الملل نقش مهمی در حل این مسئله دارد و نباید این مسئولیت صرف به دوش دولت پاکستان گذاشته شود.

این در حالی است که دولت پاکستان قبلا اعلام کرده بود که مهاجران قافد مدرک اقامت و دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ای‌سی‌سی) تا ۳۱ مارچ اسلام‌آباد و راولپندی را ترک کنند. دولت پاکستان برای خروج مهاجران افغان دارنده کارت پی‌اوآر نیز تا اخر ماه جون وقت داده است.