سعد محسنی: سخت‌گیری قوانین طالبان کمتر از دوره نخست حاکمیت‌شان است

سعد محسنی، مالک گروه رسانه‌ای موبی، در گفت‌وگو با روزنامه هندی «ویک» مدعی است که طالبان در دوره جدید حاکمیت خود، احکام و قوانین را با شدت کمتری نسبت به گذشته اجرا می‌کند.

او تاکید کرد که طالبان تک‌بعدی نیست و در میان‌شان هم افراد عملگرا دیده می‌شوند و هم محافظه‌کاران، اما پرسش اصلی این است که در نهایت کدام جریان غالب خواهد شد؟

سعد محسنی در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت و تشابه دو دوره حاکمیت طالبان گفت که هرچند در دور فعلی نیز «هر روز با احکام و دستورات جدید [طالبان] بیدار می‌شویم، اما این احکام به اندازه دوره به‌طور سخت‌گیرانه اجرا نمی‌شوند. با این‌حال نمی‌دانیم که در آینده چه خواهد شد.»
محسنی پیشتر در گفت‌وگو با اسکای‌نیوز نیز گفته بود که طالبان «تکامل» یافته‌است و باور دارد که «طالبان می‌تواند اصلاح شود.» او با تقسیم طالبان به عمل‌گرا و بنیادگرا، معتقد است که تعامل با طالبان عمل‌گرا می‌تواند موجبات اصلاحات از درون را فراهم کند.

مالک گروه رسانه‌ای موبی اما درباره آزادی مطبوعات تحت حاکمیت طالبان خوش‌بین نیست، او می‌گوید که «آزادی ما همانند قبل نیست و نمی‌توانیم همانند گذشته گزارش دهیم. هرچند در دولت قبلی نیز محدودیت‌های وجود داشت، اما به اندازه امروز نبود.»
محسنی می‌افزاید: «ما حتا روزانه احضار می‌شویم، اما اکنون یک شگرد عجیبی وجود دارد که دو طرف یکدیگر را می‌شناسند و می‌دانند چگونه دادوستد کنند.»
محسنی اما بدین باور است که طالبان «انعطاف‌پذیرتر» شده‌اند و اهالی رسانه نیز «بیشتر متوجه رویکرد» این گروه شده است. به گفته محسنی «ما آموخته‌ایم که کنار هم زندگی کنیم.»
در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «آیا شاهد اعتراضات مشابه ایران در افغانستان در واکنش به ممنوعیت آموزشی دختران و محدودیت‌های روزافزون بر زنان خواهید بود یا خیر»، محسنی پاسخ داد که «ایران از ما پیشرفته‌تر است، زیرا هنوز به آموزش دختران اجازه می‌دهد. سیاست‌های ما بسیار عقب‌تر است. با این‌حال افغانستان امروز نسبت به ۲۵ سال پیش تغییر کرده است.»
محسنی اظهار امیدواری کرده است که در درازمدت وضعیت افغانستان بهبود یافته و در نهایت تاب آوری مردم افغانستان پیروز شود.