ممنوعیت ورود کانادایی‌های متولد ایران و افغانستان به امریکا پس از فرمان اجرایی ترامپ

روزنامه کانادایی گلوب اند میل گزارش داد برخی از شهروندان کانادایی که در ایران و افغانستان متولد شده‌اند، پس از مواجهه با سوالاتی در مرز ایالات متحده، از ورود به این کشور منع شده‌اند.

این روزنامه جمعه هشت حمل به نقل از وکلا و مشاوران مهاجرت نوشت که این اقدام در پی سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر دولت ترامپ در زمینه بررسی شهروندان خارجی صورت گرفته است.

کارشناسان حقوقی که با روزنامه گلوب اند میل گفت‌وگو کرده‌اند، از دولت کانادا خواسته‌اند که هشدار مسافرتی صادر کند و به شهروندان و ساکنان کانادا اطلاع دهد که ممکن است ورودشان به امریکا ممنوع شود، ویزا یا کارت نکسوس آن‌ها لغو گردد و حتی خود آنها بازداشت یا اخراج شوند.

اگرچه آماری رسمی و به‌روز از کشور محل تولد کانادایی‌هایی که از ورود به امریکا منع شده‌اند در دست نیست، اما چند وکیل مهاجرت تایید کرده‌اند که از ۲۰ جنوری، زمانی که دونالد ترامپ ، فرمانی اجرایی برای بررسی‌های سختگیرانه‌تر شهروندان خارجی را امضا کرد، موارد بیشتری از ممانعت از ورود گزارش شده است.

بررسی‌های شدیدتر و احتمال ممنوعیت کامل سفر

پیشتر نیویارک‌تایمز و رویترز در ۲۵ حوت ۱۴۰۳ به نقل از منابع آگاه خبر دادند که دولت دونالد ترامپ در حال بررسی اعمال محدودیت‌های گسترده سفر برای شهروندان ده‌ها کشور است.

براساس این گزارش‌ها، در صورت عملی شدن این طرح، شهروندان ۱۰ کشور از جمله افغانستان به‌هیچ‌وجه نخواهند توانست به ایالات متحده سفر کنند.

براساس این گزارش‌ها،‌ یک فهرست پیشنهادی که از سوی مقامات دیپلوماتیک و امنیتی ایالات متحده تهیه شده، کشورها را به سه دسته تقسیم می‌کند:

🔴 فهرست سرخ شامل ۱۱ کشور است که شهروندان آن‌ها از ورود به ایالات متحده منع خواهند شد. این کشورها عبارت‌اند از: افغانستان، ایران، بوتان، کوبا، لیبیا، کوریای شمالی، سومالی، سودان، سوریه، ونزوئلا و یمن.

🟠 فهرست نارنجی شامل ۱۰ کشور است که محدودیت‌های شدیدی بر سفر شهروندان آن‌ها اعمال می‌شود، اما ورود آن‌ها به‌طور کامل ممنوع نخواهد شد.

به‌عنوان مثال، مسافران تجاری ثروتمند از این کشورها ممکن است اجازه ورود به خاک امریکا را داشته باشند، اما اغلب ویزاهای مهاجرتی و توریستی برای شهروندان این کشورها تعلیق خواهند شد.

همچنین، مصاحبه حضوری برای دریافت ویزا برای اتباع این کشورها اجباری خواهد شد. در این فهرست نیز ۱۰ کشور بلاروس، اریتره، هائیتی، لائوس، میانمار، پاکستان، روسیه، سیرالئون، سودان جنوبی و ترکمنستان قرار دارند.

🟡 فهرست زرد شامل ۲۲ کشور است که به آن‌ها ۶۰ روز فرصت داده می‌شود تا «نقص‌های شناسایی‌شده» را اصلاح کنند. در غیر این صورت، ممکن است به یکی از دو فهرست بالا منتقل شوند. این کشورها شامل آنگولا، آنتیگوا و باربودا، بنین، بورکینافاسو، کامبوج، کامرون، کیپ ورد، چاد، جمهوری کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو، دومینیکا، گینه استوایی، گامبیا، لیبریا، مالاوی، مالی، موریتانی، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سائوتومه و پرنسیپ، وانواتو و زیمبابوه می‌شود.

مقام‌های آگاهی که با نیویارک‌تایمز و رویترز صحبت کرده‌اند و به‌دلیل حساسیت موضوع نخواسته‌اند نامشان فاش شود، تاکید کرده‌اند که این فهرست هنوز قطعی و نهایی نشده و ممکن است تا زمان ارائه به کاخ سفید تغییراتی در آن ایجاد شود.

توصیه به شهروندان کانادایی برای رعایت احتیاط در سفر به امریکا

سوفیا همایون، مشاور مهاجرت در دفتر حقوقی لکسالتیکو در می‌سی‌ساگا، به روزنامه گلوب اند میل گفت که شهروندان کشورهای عمدتا مسلمان، هدف ناعادلانه بازرسی‌های شدید در مرزهای امریکا قرار گرفته‌اند.

او به یک تاجر کانادایی از تورنتو اشاره کرد که در افغانستان متولد شده و یک ماه پیش هنگام تلاش برای دیدار با بستگانش، به‌رغم سفرهای قبلی، از ورود به امریکا منع شد. این تاجر حتی به فکر راه‌اندازی کسب‌وکار در امریکا بود.

همایون از اوتاوا خواسته است که یک هشدار مسافرتی صادر کند و شهروندان کانادایی را از خطرات احتمالی سفر به امریکا مطلع سازد.