آصف درانی در مقالهای که روز شنبه، نهم حمل، در روزنامه دان پاکستان منتشر شد، از سیاستهای دولت پاکستان در قبال طالبان و مردم افغانستان انتقاد کرد. در این مقاله از سیاستهای پاکستان در حوزه روابط سیاسی با طالبان، برخورد با مهاجران افغان و روابط تجاری انتقاد شده است.
نماینده پیشین پاکستان نوشت که طالبان به هند اجازه داده از خاک افغانستان برای فعالیتهای ضد پاکستانی استفاده کند اما این اقدامات اغلب با انگیزههای مالی انجام شده است. در مقاله آمده است که هند از طریق افغانستان به تیتیپی و جداییطلبان بلوچ کمک مالی میکند.
مقامات پاکستانی طالبان افغانستان را متهم میکنند که به مخالفان مسلح این کشور پناهگاه و تجهیزات داده است. ادعایی که پیوسته از سوی طالبان افغان رد شده است.
آصف درانی در این مقاله به سیاستمداران پاکستان پیشنهاد کرده است که دیدگاه خود در روابط با طالبان و مردم افغانستان را گسترش دهند. درانی افزود که مقامات پاکستان بر اهمیت جغرافیایی استراتژیک افغانستان برای دسترسی به آسیای مرکزی تأکید میکنند، اما نقش مردم افغانستان در ایجاد این رابطه را فراموش میکنند. او نوشت: «شک نکنیم که دسترسی پاکستان به آسیای مرکزی بدون رضایت افغانستان غیرممکن است.»
آصف درانی، پیش از این بهعنوان نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان فعالیت کرده است. او به زبانهای فارسی و پشتو تسلط دارد و در گذشته بهعنوان سفیر پاکستان در ایران و امارات متحده عربی کار کرده است.
بیشتر بخوانید: دو روز مانده به پایان ضربالاجل پاکستان؛ اخراج به افغانستان، زنان مهاجر را وحشتزده میکند
انتقاد از تعیین ضربالاجل برای اخراج افغانها از پاکستان
آصف درانی با انتقاد از سیاستهای دولت کشورش در قبال مهاجران افغان نوشت: «یک سوال رایج در پاکستان این است که چرا افغانها از ما متنفرند.» او افزود که دولت پاکستان به ندرت به پاسخ این پرسش مهم فکر کرده است. به باور آصف درانی، رفتار با مهاجران افغان در پاکستان به بازبینی نیاز دارد.
به گفته این دیپلومات پاکستانی، برخورد خشن توسط مجریان قانون، تبعیض در خیابانها و مشکلاتی که افغانها در گذرگاههای مرزی با آن روبهرو هستند، در ایجاد خصومت نسبت به پاکستان در میان افغانها نقش داشته است.
در مقاله آمده که طرح دولت پاکستان مبنی بر اخراج دستهجمعی مهاجران افغان فاقد مدرک «نتوانسته است طالبان را تحت فشار قرار دهد». مقاله افزوده که ایدئولوژی طالبان «فداکاری بر دیپلوماسی» را در اولویت قرار میدهد و چنین استراتژیهای دولت پاکستان را ناکارآمد میکند.
پاکستان اخیرا به مهاجران افغان تا پایان ماه مارچ ضربالاجل تعیین کرده است که این کشور را ترک کنند. مقامات پاکستانی هشدار دادهاند که بعد از پایان ضربالاجل اخراج دستهجمعی افغانها را عملی خواهند کرد.
در مقاله هشدار داده شده است که اخراج دستهجمعی افغانها «تاثیر منفی ماندگاری بر حافظه جمعی افغانها میگذارد و به طور بالقوه باعث ایجاد چرخه خشم برای چندین نسل میشود». درانی از دولت پاکستان خواست بهجای اخراج افغانها، به یک سیاست دوراندیشانه بیندیشد و رضایت افغانها را به دست آورد.