گزارش پژوهشی: در سال ۲۰۲۴ بیش از هزار حمله به نهاد آموزش در ۳۶ کشور جهان رخ داد

سازمان «بینش ناامنی» در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ هزار و ۲۵۳ حمله به نهاد آموزش شامل قتل، بازداشت و ربودن در ۳۶ کشور جهان شناسایی شده است. این گزارش همچنین مستند کرده که طالبان در سال ۲۰۲۵ دست‌کم ۱۰ آموزگار را در ولایت‌های دایکندی و پنجشیر بازداشت کرده‌ است.

گزارش این سازمان، که یک مؤسسه علمی و پژوهشی سوئیسی فعال در حوزه آموزش است، روز جمعه، هشتم حمل منتشر شد. در این گزارش آمده است که در سال گذشته میلادی، مهدکودک‌ها، دانشگاه‌ها و مکاتب ۸۱۶ بار آسیب دیده‌اند.

بر اساس گزارش این سازمان، در این مدت دانش‌آموزان و آموزگاران بیش از ۸۰۰ بار مورد حمله قرار گرفتند و دست‌کم ۱۰۰ آموزگار کشته، ۹۹ نفر ربوده و ۱۱۳ نفر دیگر بازداشت شده‌اند.

سازمان «بینش ناامنی» در این گزارش، موارد حمله به نهاد آموزش و پرورش را در شماری از کشورهای افریقایی، آسیایی، اروپایی، خاورمیانه، شمال افریقا و قاره امریکا، بر اساس گزارش‌های رسانه‌ها و نهادهای مختلف مستند کرده است.

طبق این گزارش، حمله به مراکز آموزشی در سال گذشته در ده‌ها کشور جهان نسبت به سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ افزایش یافته است.

در این گزارش همچنین به برخی موارد حمله به نهاد آموزش در سال ۲۰۲۵ اشاره شده است. سازمان «بینش ناامنی» نوشته که در ماه فبروری ۲۰۲۵، در ولسوالی سنگتخت و بندر ولایت دایکندی، ۹ آموزگار از سوی طالبان بازداشت شده‌اند.

این گزارش همچنین به بازداشت یک آموزگار در ولسوالی عنبه ولایت پنجشیر، در بیست‌وهفتم فبروری سال جاری میلادی، به دلایل نامشخص از سوی طالبان اشاره کرده است.

این سازمان در عقرب سال گذشته خورشیدی نیز در گزارشی از شناسایی پنج حمله به آموزش، شامل تهدید، حمله انتحاری و قتل، از سوی داعش، طالبان و افراد ناشناس در افغانستان خبر داده بود.