طالبان چهار شهروند چین را به اتهام قاچاق طلا بازداشت کرد

پولیس مرزی طالبان اعلام کرد که چهار شهروند چین را در میدان هوایی کابل به اتهام قاچاق طلا بازداشت کرده است. عابدالله فاروقی، سخنگوی پولیس مرزی طالبان گفت که این افراد می‌خواستند ۶۷۸ گرم طلای خام را از کابل به چین قاچاق کنند.

پس از بازگشت دوباره طالبان در اسد سال ۱۴۰۰، حضور شهروندان چین در افغانستان چه در قالب گردشگر یا سرمایه‌گذار افزایش یافته است.

تلویزیون فرانسه ماه جدی ۱۴۰۳ در گزارشی نوشت چین در افغانستان به دنبال ترکیبی از گسترش نفوذ اقتصادی و بهره‌برداری از منابع طبیعی است.

به رغم محدودیت‌های شدید و قوانین سختگیرانه طالبان، چین توانسته توجه بسیاری از گردشگران و شرکت‌های چینی را به خود جلب کند.

چین به‌طور جدی به منابع غنی زیرزمینی افغانستان چشم دوخته است.

افغانستان دارای ذخایر عظیم مس، طلا، نفت و سنگ‌های قیمتی است که ارزش کل آن‌ها بیش از یک هزار میلیارد دالر تخمین زده می‌شود.

یکی از پروژه‌های کلیدی، استخراج مس از معدن مس عینک است که پس از سال‌ها توقف، با سرمایه‌گذاری چین دوباره آغاز شده است. همچنین، چین قراردادهای بزرگی برای استخراج نفت در حوضه آمو دریا امضا کرده و تولید نفت از این منابع از سال ۲۰۲۴ آغاز شده است.

چالش‌های امنیتی اما در افغانستان همچنان پابرجاست. ماه دلو ۱۴۰۳ منابع به افغانستان اینترنشنال تائید کردند که افراد مسلح ناشناس دوم دلو یک شهروند چین را در ولسوالی خواجه بهاءالدین تخار کشتند. به گفته منابع، مترجم و راننده این فرد از محل حادثه فرار و به پاسگاه طالبان رفتند.

در ماه قوس ۱۴۰۱ نیز به یک هتل محل بود و باش شهروندان چینی در شهر نو کابل حمله شد که بر اساس گزارش‌ها، دست‌کم سه کشته و ۱۸ زخمی برجای گذاشت.

با این حال، کارشناسان بر این باورند که افغانستان برای بیجینگ، نقش سرزمین افسانه‌ای ثروت الدورادو را برای تحقق اهداف بلندمدت بازی می‌کند.