شبکه جهانی بی‌بی‌سی نظرسنجی سراسری درباره آینده خود برگزار کرد

شبکه جهانی بی‌بی‌سی یک نظرسنجی سراسری در بریتانیا راه‌اندازی کرد و از مخاطبان خود خواست دیدگاهشان را درباره آینده این رسانه مطرح کنند. این اقدام در حالی انجام می‌شود که این رسانه با مشکلات مالی مواجه است و خود را برای بررسی بودجه آماده می‌کند.

این پرسشنامه که روز پنجشنبه، هفتم حمل با عنوان «بی‌بی‌سی ما، آینده ما» منتشر شد بخشی از آنچه این رسانه به‌عنوان «بزرگترین تعامل عمومی در ۱۰۲ سال تاریخ خود» یاد کرده، محسوب می‌شود.

بی‌بی‌سی در بیانیه‌ای اعلام کرد که با این نظرسنجی «گفت‌و‌گویی [را] با عموم مردم درباره آینده این رسانه را آغاز می‌کند؛ پیش از آنکه بازبینی درباره منشور سلطنتی این سازمان انجام شود.»

دارندگان حساب کاربری بی‌بی‌سی ایمیلی درباره این پرسشنامه دریافت خواهند کرد و این رسانه امیدوار است پیش از اعلام نتایج و تاثیرات احتمالی آن در اواخر سال جاری، تا یک میلیون پاسخ، جمع‌آوری کند.

از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی پرسیده می‌شود که می‌خواهند این رسانه در آینده چه نوع سازمانی باشد. «بی‌بی‌سی در آینده باید چه ارزش‌هایی را نمایندگی کند؟» از پرسش‌های دیگر این پرسشنامه است.

این رسانه که خود را «پیشروترین برند رسانه‌ای در بریتانیا» می‌داند، تا حد زیادی هزینه آن به پول اشتراک سالانه تماشاگران تلویزیون که ۲۱۹ دالر است، متکی است. این مبلغ را هر خانواده در بریتانیا که برنامه‌های زنده را از طریق تلویزیون یا انترنت تماشا می‌کند، پرداخت می‌کند.

بی‌بی‌سی اما به دلیل سال‌ها ثابت ماندن یا افزایش اندک هزینه اشتراک، در مقایسه با تورم، دچار مشکلات مالی شده است. حکومت جدید حزب کارگر قول داده است که این هزینه را تا سال ۲۰۲۷ براساس نرخ تورم، افزایش دهد و از ماه آینده آن را به حدود ۲۲۶ دالر برساند.

منشور سلطنتی کنونی بی‌بی‌سی که اهداف عمومی و تامین مالی آن را تعیین می‌کند در سال ۲۰۲۷ به پایان می‌رسد. لیسا ناندی، وزیر فرهنگ بریتانیا اعلام کرده است که حکومت از بررسی برنامه‌ریزی‌شده برای ارزیابی نحوه تامین مالی این سازمان، استفاده خواهد کرد.

او تامین مالی بی‌بی‌سی از طریق مالیات عمومی را رد کرده اما تاکید کرده است که مردم باید در تصمیم‌گیری درباره هزینه حق اشتراک، نقش داشته باشند.