مرکز خبرنگاران:طالبان پخش تصاویر زنده‌جان را در رسانه‌های بدخشان، بغلان و نیمروز ممنوع کرد

مرکز خبرنگاران افغانستان خبر داد که طالبان پخش تصاویر زنده‌جان در رسانه‌های محلی بدخشان، بغلان و نیمروز ممنوع کرده است. به گفته این مرکز، اکنون شمار ولایت‌هایی که نشر تصاویر موجوادت زنده در آن‌ها ممنوع شده، به ۱۰ ولایت می‌رسد.

مرکز خبرنگاران افغانستان روز پنجشنبه، هفتم حمل، در بیانیه‌ای نوشت که به پیام‌های صوتی مسؤلان اداره امر به معروف طالبان در بدخشان و بغلان که به رسانه‌های محلی ابلاغ شده، دسترسی پیدا کرده است.

به گفته این مرکز، در این پیام‌ها که از طریق پیام‌رسان وتس‌اپ به گروه‌های مشترک خبرنگاران و مسئولان محلی طالبان ارسال شده، به رسانه‌ها ابلاغ شده که به پیروی از قانون امر به معروف، از نشر تصاویر موجودات زنده خودداری کنند.

مرکز خبرنگاران افغانستان به نقل از منابع خود در بدخشان، بغلان و نیمروز نوشته: «مسئولان اداره امر به معروف و نهی از منکر با احضار مسئولان رسانه‌های محلی این ممنوعیت را به شکل حضوری نیز ابلاغ کرده‌اند و نسبت به پیامد اجرا نکردن آن هشدار داده‌اند.»

براساس اطلاعات مرکز خبرنگاران افغانستان، در حال حاضر ۱۰ رادیو و دو تلویزیون خصوصی در بدخشان، یک تلویزیون و پنج رادیوی خصوصی در بغلان و دو تلویزیون و چهار رادیوی خصوصی در نیمروز فعالیت دارند.

علاوه بر این، رادیو تلویزیون ملی و خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان نیز در این ولایت‌ها کار می‌کنند.

وزارت امر به معروف طالبان در ماه اسد پارسال، از توشیح قانون موسوم به امر به معروف خبر داد براساس ماده ۱۷ عکس از موجودات زنده و انتشار آن ممنوع است. این قانون، محتسبان اداره امر به معروف طالبان را اجازه داده که مانع پخش تصاویر موجودات زنده در رسانه‌ها شوند.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که از زمان نشر این قانون، ممنوعیت نشر تصاویر زنده‌جان در دست‌کم هفت ولایت دیگر از جمله قندهار قندهار، تخار، بادغیس، هلمند، ننگرهار، نورستان و فراه ممنوع شده است.

این مرکز هشدار داده که ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده، تلویزیون‌ها را از روند اطلاع‌رسانی حذف می‌کند و بر محدودیت‌های کاری دیگر رسانه‌ها به ویژه رادیوها که به طور قابل توجه در شبکه‌های اجتماعی فعال‌اند، می‌افزاید.

فعالان و نهادهای حامی خبرنگاران، ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده در سانه‌های افغانستان را محکوم کرده‌اند.

طالبان در بیش از سه سال گذشته، =به طور گسترده رسانه‌های داخلی افغانستان را سرکوب کرده است. محدودیت‌های شدید طالبان علیه رسانه‌ها و خبرنگاران، باعث شده تعداد زیادی از این نهادها از فعالیت دست بکشند و روزنامه‌نگاران زیادی به خارج مهاجرت کرده‌اند.