روزنامه پاکستانی: بازداشت و اخراج مهاجران افغان بحران انسانی دیگری در پاکستان میسازد
روزنامه اکسپرس تریبون نوشت که با نزدیک شدن مهلت تعیینشده برای اخراج افغانها از پاکستان، پولیس به خوابگاههای دانشجویی، مناطق مسکونی و مهمانخانهها یورش میبرد. این روزنامه نوشته که این اقدامات، پاکستان را در آستانه بحران انسانی دیگری قرار داده است.
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون روز شنبه، نهم حمل در مطلبی نوشت که با نزدیک شدن مهلت تعیینشده برای اخراج افغانها از پاکستان، بحران انسانی دیگری در این کشور در حال شکلگیری است. به گفته این روزنامه، روند بازداشت گسترده مهاجران، تاثیر منفی بر وجهه پاکستان دارد.
۸۵۰ هزار دارنده کارت شهروندان افغانستان (ای سی سی) فقط تا ۳۱ ماه مارچ، سه روز دیگر وقت دارند تا پاکستان را ترک کنند.
امتیاز گل، نویسنده این مطلب نوشت که روش بازداشت مهاجران بدون مدرک بیشتر از آنکه به حل مشکل کمک کند باعث مشکلات بیشتر میشود. او با اشاره به آزار و اذیت، بازداشت و اخراج مهاجران نوشت: «شخصیتهای پاکستانیها با درخواست کمک از سوی مهاجران روبرو میشوند، اما تمایل مقامها به سوءاستفاده از این فرصتها برای منافع شخصی، بر هر گونه تماس و پیشنهاد سایه میاندازد.»
در این نوشته آمده است که هرچند حکومت پاکستان خبر داده که برای بازگشت کنندگان امکانات غذایی و صحی مناسب تهیه شده، اما با آن هم رسانهها گزارش دادهاند که حدود ۱۰ موسسه صحی مهاجران افغان در اطراف پیشاور بسته شدهاند و شمار زیادی از پزشکان و موسسات صحی تا سه روز دیگر تعطیل میشوند. به گفته نویسنده این مقاله، همه تحصیلکردگان، بازرگانان و داکتران در ایالت خیبر پختونخوا پی بردهاند که این تصمیم حکومت نهایی و غیر قابل تغییر است.
به گفته نویسنده این مقاله، مهلت خروج مهاجران باعث کشیدگی بین اسلامآباد و طالبان شده و مهاجران افغانها را که چندین دهه در پاکستان زندگی کردهاند به شدت متاثر کرده؛ به طوری که حتا افراد تحصیلکرده افغان هم قربانی رفتار پولیس بودهاند.
در این مطلب همچنین اشاره شده است که احساسات عمومی در پاکستان نسبت به پناهندگان افغان و کسانی که با ویزای موقت به این کشور آمدهاند، منفی است و افغانها نیز در مورد پاکستان نگاهی «مثبت» ندارند.
به باور نویسنده این مطلب، روایتهای که حکومتهای حامد کرزی و اشرف غنی درباره پاکستان به عنوان «دشمن نزدیک» ساختهاند، در ذهن بسیاری از افغانها تاثیر زیادی گذاشته است.
در این مطلب همچنین آمده است که طالبان نیز باوجود درخواستهای متعدد برای کنترول گروههای مختلف از جمله ارتش آزادیبخش بلوچستان و تحریک طالبان پاکستانی، تمایل دارند مسئولیت مشکلات را به دوش پاکستان بیندازند.
امتیاز گل نوشت: «رویکرد کوتاهمدت پاکستان که شامل رفتارهای حمایتی و سیاستهای تجاری و ترانزیتی غیرمنطقی است، باعث شده که مشارکتهای مثبت پاکستان در افغانستان نادیده گرفته شود.»
نویسنده این مطلب همچنین توصیه کرده است که پاکستان باید رویکردی نرم و سازنده در قبال افغانستان در پیش گیرد و افغانها باید به مرز پاکستان و افغانستان احترام بگذارند تا روابط دو کشور پیشرفت کند.