شش گردشگر روس پس از غرق شدن زیردریایی در دریای سرخ نزدیک مصر کشته شدند
رویترز گزارش داد که در جریان غرقشدن زیردریایی در نزدیکی ساحل «الغردقه» در دریای سرخ در نزدیکی مصر روز پنجشنبه شش گردشگر روسی جان خود را از دست دادند. این رسانه به نقل از به نقل از دفتر فرماندار محلی نوشت که ۳۹ گردشگر خارجی و پنج خدمه مصری نجات یافتند.
بنا بر این گزارش که شامگاه پنجشنبه مننتشر شد، فرمانداری استان دریای سرخ اعلام کرد که هیچیک از مسافران یا خدمه این زیردریایی با نام «سندباد» که ۵۰ نفر را در خود جای داده بود، ناپدید نیستند.
بر اساس اعلام فرمانداری، ۴۵ گردشگر این زیردریایی از ملیتهای مختلف از جمله روسیه، هند، ناروی و سویدن بودند و پنج خدمه آن هم مصری بودند.
قنسولگری روسیه در الغردقه هم اعلام کرد: «بیشتر افراد حاضر در زیردریایی نجات یافته و به هتلها و شفاخانههای این بندر منتقل شدند.»
بنا بر اعلام وبسایت شرکت مالک این زیردریایی تفریحی، این شناور به پنجرههای بزرگ دید در زیر آب مجهز بوده و امکان تماشای مرجانها و حیات دریایی چشمگیر دریای سرخ را برای مسافران فراهم میکرد و میتوانست تا عمق ۲۵ متری پایین برود.
به گزارش رویترز، این زیردریایی تفریحی با زیردریایی ماجراجویانهای که در جون ۲۰۲۳ در اعماق هزاران متری اقیانوس اطلس در نزدیکی محل غرقشدن تایتانیک منفجر شد، قابل مقایسه نیست.
دریای سرخ یکی از مراکز اصلی صنعت گردشگری مصر است، صنعتی حیاتی برای اقتصاد این کشور که گردشگران روس سهمی رو به افزایش در آن دارند.
مصر همچنین با جاذبههایی چون اهرام بزرگ جیزه و تورهای دریانوردی در رود نیل در شهرهای لوکسور و اسوان، گردشگران زیادی را جذب میکند.
دولتهای متوالی مصر در سالهای گذشته توانستهاند با موفقیت گروههای تندرو اسلامگرا را که در گذشته با حمله به گردشگران ضربه سنگینی به صنعت گردشگری وارد کرده بودند، سرکوب کنند.
به گفته «عمرو حنفی»، استاندار استان دریای سرخ، مقامهای مصری در حال انجام تحقیقات و گفتوگو با خدمه زیردریایی هستند تا علت وقوع حادثه را مشخص کنند.
او افزود که این زیردریایی متعلق به یک شهروند مصری است و هم زیردریایی و هم کاپیتان آن دارای مجوز رسمی بودهاند.
در ماههای اخیر چند حادثه مشابه برای قایقهای گردشگری رخ داده است. در ماه جون گذشته هم یک قایق به دلیل برخورد با موجهای بلند بهشدت آسیب دید و غرق شد، هرچند هیچ تلفاتی گزارش نشد.
در ماه نوامبر هم یک قایق گردشگری به نام «سیاستوری»، در حالیکه ۳۱ گردشگر و ۱۳ خدمه را در یک سفر غواصی چندروزه حمل میکرد، واژگون شد.
رسانههای محلی در آن زمان گزارش دادند که دستکم ۱۱ نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند و علت آن نیز امواج بلند اعلام شد.
در آن زمان، استاندار استان دریای سرخ گفته بود که قایق سی استوری هشت ماه پیش از حادثه از بازرسی ایمنی عبور کرده بود.
ماه گذشته نیز یک قایق گردشگری در مسیر بازگشت به الغردقه پس از انجام تعمیرات واژگون شد.
وزارت گردشگری و اتاق غواصی مصر به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
یک گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۲۴، مصر را در صدر کشورهای آفریقایی از نظر درآمد گردشگری قرار داد و اعلام کرد این کشور ۱۴.۱ میلیارد دالر درآمد داشته است. رقمی که بیش از دو برابر درآمد حاصل از کانال سوئز است، که اهمیت حیاتی گردشگری را برای اقتصادی که تحت فشار این کشور را نشان میدهد.