گزارش ایران اینترنشنال:امریکا استقرار بمب‌افکن‌های بی‌٢ را در پایگاه اقیانوس هند تایید کرد

یک سخنگوی فرماندهی راهبردی امریکا در گفت‌وگو با ایران‌ اینترنشنال، استقرار بمب‌افکن‌های بی‌٢ را در پایگاه هوایی دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند تایید کرد. او اعلام کرد که این اقدام به‌منظور شناسایی و مقابله با «حملات استراتژیک» علیه ایالات متحده و متحدانش صورت گرفته است.

این مقام امریکایی روز چهارشنبه ششم حمل به ایران اینترنشنال گفت: «فرماندهی استراتژیک امریکا به‌همراه یگان‌ها و بخش‌های تابع خود، به‌صورت منظم و در هماهنگی با سایر فرماندهی‌های رزمی، نیروهای مسلح و نهادهای دولتی مرتبط، عملیات جهانی انجام می‌دهد تا حملات استراتژیک علیه امریکا و متحدانش را بازدارد، شناسایی کند و در صورت لزوم، شکست دهد.»

او افزود بمب‌افکن‌های بی۲ به پایگاه دیه‌گو گارسیا رسیده‌اند و در عین حال تاکید کرد به‌منظور «حفظ امنیت عملیاتی»، امکان ارائه جزییات درباره رزمایش‌ها یا عملیات‌ها وجود ندارد.

رسانه‌ها پنجم حمل گزارش دادند که ایالات متحده چندین فروند بمب‌افکن استراتژیک بی۲، هواپیماهای سوخت‌رسان و هواپیماهای ترابری سی۱۷ را به پایگاه دیه‌گو گارسیا اعزام کرده است.

بر اساس تحلیل داده‌های رهگیری پروازها از سوی منابع اطلاعاتی متن‌باز (OSINT)، پنج بمب‌افکن رادارگریز بی‌۲ اسپیریت و هفت هواپیمای ترابری سی‌۱۷ راهی این پایگاه شده‌اند.

بمب‌افکن بی‌۲ یکی از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های راهبردی امریکا محسوب می‌شود که توانایی حمل بزرگ‌ترین بمب‌های موجود در زرادخانه این کشور را دارد.

ناظران استقرار این بمب‌افکن‌‌ها در اقیانوس هند را بخشی از تلاش‌های دولت دونالد ترامپ برای تضعیف توانمندی‌های حکومت ایران و گروه‌های نیابتی آن در منطقه دانسته‌اند.

در روزهای اخیر، تحرکات چشم‌گیری از سوی ارتش امریکا در جزیره دیه‌گو گارسیا به چشم می‌خورد که از آمادگی برای یک عملیات بزرگ هوایی حکایت دارد.

این تحولات در پی انجام بزرگ‌ترین عملیات امریکا در خاورمیانه از آغاز دوره ریاست‌جمهوری ترامپ صورت می‌گیرد؛ حملاتی که مواضع تحت کنترول حوثی‌ها در یمن را هدف قرار داده‌اند.

هم‌زمان، گمانه‌‌زنی‌ها درباره احتمال حمله نظامی امریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی افزایش یافته است.

پیت هگست، وزیر دفاع امریکا، اول حمل فرمان اعزام دومین ناو هواپیمابر به خاورمیانه را صادر کرد.

افزایش غیرمعمول تحرکات نظامی امریکا در منطقه؛ عملیاتی بزرگ در راه است؟

وب‌سایت اسکای‌نیوز ششم حمل با اشاره به استقرار پنج بمب‌افکن‌ بی‌۲ در پایگاه دیه‌گو گارسیا، نوشت بر اساس گزارش‌ها، جنگنده‌های بیشتری در راه اقیانوس هند هستند.

این رسانه اضافه کرد: «هفت هواپیمای سی‌۱۷ نیز در این جزیره دورافتاده ردیابی شده‌اند که نشان‌دهنده انتقال تجهیزات، نیروها و تدارکات است. همچنین هواپیماهای سوخت‌رسان به موقعیت‌های راهبردی منتقل شده‌اند.»

به گزارش اسکای‌نیوز، به‌ نظر می‌رسد امریکا به‌طور چشمگیری در حال افزایش حضور نظامی خود در خاورمیانه است.

این رسانه به تمدید ماموریت ناو هواپیمابر ترومن و همچنین اعزام ناو کارل وینسون در منطقه اشاره کرد و نوشت: «این افزایش غیرمعمول حضور نظامی ممکن است نشان‌دهنده آن باشد که امریکا در حال برنامه‌ریزی برای انجام حملات سنگین علیه حوثی‌ها در یمن است و احتمالا قصد دارد پیامی قاطع نیز به ایران ارسال کند.»

پیشتر، پایگاه خبری نیوزویک نیز افزایش حضور نظامی امریکا در اقیانوس هند را «هشداری به ایران» توصیف کرد.

نیوزویک نوشت: «افزایش حضور نظامی ایالات متحده نشان‌دهنده آمادگی فزاینده برای انجام احتمالی عملیات هوایی گسترده در منطقه است. واشنگتن ایران را به حملات حوثی‌ها به کشتی‌رانی در دریای سرخ مرتبط دانسته و هم‌زمان درباره جاه‌طلبی‌های هسته‌ای به تهران هشدار داده است.»

این رسانه با اشاره به تشدید تنش‌ها میان تهران و واشنگتن و اقدام اخیر سپاه پاسداران در رونمایی از یک «شهر موشکی» جدید افزود: «افزایش نیرو در پایگاه دیه‌گو گارسیا بیانگر آمادگی امریکا برای انجام عملیات‌های نظامی مداوم است. تاکید ایران بر آمادگی نظامی نیز نشان‌دهنده تداوم تلاش‌ها برای تقویت قدرت بازدارندگی آن است. در شرایطی که تلاش‌های دیپلوماتیک با بن‌بست مواجه شده، خطر تشدید درگیری‌ها همچنان بالا باقی مانده است.»

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، پنجم حمل از مکانی که در رسانه‌های داخلی «شهر موشکی جدید سپاه» خوانده شده، بازدید کردند.

باقری در این مکان گفت: «سرعت رشد ما بسیار بالاتر از سرعت ترمیم ضعف‌ها در جبهه دشمن است و دشمن در این موازنه قوا قطعا عقب خواهد بود.»

ترامپ اخیرا تاکید کرد که مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی به «مراحل آخر» رسیده است و این مساله یا از طریق مذاکره حل خواهد شد یا با اقدام نظامی.