ترکیه خبرنگار بی‌بی‌سی را پس از بازداشت، اخراج کرد

بی‌بی‌سی در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات دولت ترکیه یک خبرنگار این رسانه را پس از ۱۷ ساعت بازداشت از این کشور اخراج کرده است. بی‌بی‌سی گفت که مارک لوون که برای پوشش اعتراضات به استانبول سفر کرده بود، روز گذشته از هتل محل اقامتش بازداشت شد.

دبورا تورنس، رئیس اجرایی بی‌بی‌سی نیوز گفت: «این یک رویداد بسیار نگران‌کننده است و ما علیه مقامات ترکیه اعتراض خواهیم کرد». او افزود که مارک لوون یک خبرنگار بسیار با تجربه و با دانش و اطلاعات عمیق از ترکیه است.

رئیس اجرایی بی‌بی‌سی همچنان تاکید کرد که هیچ خبرنگاری نباید صرفا به دلیل انجام وظیفه و پوشش رویدادهای خبری با این نوع رفتار مواجه شود. او گفت: «ما به گزارش بی‌طرفانه و منصفانه درباره رویدادهای ترکیه ادامه خواهیم داد».

مارک لوون خبرنگار این رسانه بریتانیایی صبح پنجشنبه، پس از بازگشت به لندن گفت: «بازداشت و اخراج از کشوری که قبلاً به مدت پنج سال در آن زندگی می‌کردم و به آن علاقه زیادی دارم بسیار ناراحت کننده است». او تاکید کرد که آزادی رسانه‌ها و گزارش‌دهی بی‌طرفانه از رویدادها، برای هر دموکراسی‌ای اساسی است.

پیش از این، اتحادیه روزنامه‌نگاران ترکیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که دادگاهی در ترکیه یاسین آک‌گول، عکاس خبرگزاری فرانسه را در چارچوب تحقیقات درباره تظاهرات ضدحکومتی در واکنش به زندانی شدن شهردار استانبول بازداشت کرده است.

دست‌کم ۱۰ روزنامه‌نگار بامداد دوشنبه در خانه‌هایشان در استانبول و ازمیر بازداشت شدند. انجمن حقوق بشر ترکیه پیشتر اعلام کرد که این بازداشت‌ها بخشی از تلاش دولت برای سرکوب رسانه‌ها است.

اکرم امام‌اوغلو، شهردار استانبول که قرار بود برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ ترکیه اعلام نامزدی کند، در ۲۹ حوت به اتهام فساد مالی بازداشت شد. در پی بازداشت آقای امام‌اوغلو اعتراضات سراسری در ترکیه شکل گرفت. پولیس ترکیه تاکنون نزدیک به دو هزار نفر از معترضان را بازداشت کرده است.