طالبان قرارداد ۱۰ پروژه تولید برق را به ارزش بیش از ۲۰ میلیارد افغانی امضا کرد
طالبان ده پروژه تولید برق به ارزش ۲۰ میلیارد و ۷۵۲ میلیون افغانی، معادل بیش از ۲۹۲ میلیون دالر را با شرکتهای داخلی و خارجی امضا کرد. این پروژهها شامل تولید ۲۲۸ میگاوات برق بادی، حرارتی و خورشیدی، ساخت ایستگاههای فرعی و توسعه خطوط برق در شهرهای مختلف افغانستان است.
مقامهای طالبان در شرکت برشنا روز پنجشنبه، هفتم حمل در مراسم امضای این قراردادها گفتند که هفت پروژه شامل احداث دستگاههای تولید برق، دو پروژه آن تکمیل تمدید لین انتقالی ۱۱۰ کیلوولت کجکی -قندهار و یک پروژه سب ستیشنهای قلات ولایت زابل-شرق ولایت قندهار است.
طالبان درباره شرکتهای خصوصی که قراردادهای تولید برق را با آنها امضا کرده است، جزئیات نداده است.
به گفته مسئولان شرکت برشنا، این پروژهها شامل ۴۳.۲ میگاوات برق بادی و ۵ میگاوات برق خورشیدی در ولایت هرات، ۵۰ میگاوات برق گازی در ولایت جوزجان، ۴۰.۲۵ میگاوات برق آفتابی در ولایت بلخ، ۴۰ میگاوات برق آفتابی در ولایت لوگر، ۴۰ میگاوات برق آفتابی در ننگرهار و ۱۰ میگاوات برق آفتابی در لغمان است. همچنین دو پروژه تکمیل تمدید لین انتقالی ۱۱۰ کیلوولت کجکی -قندهار و یک پروژه سب ستیشنهای قلات ولایت زابل -شرق ولایت قندهار اند.
ساخت ایستگاه فرعی در ولسوالی محمدآغه ولایت لوگر، تکمیل لین انتقالی ۱۱۰ کیلوولت برق از کجکی تا قندهار، تکمیل باقیمانده پروژه توسعه خطوط برق از زابل تا قندهار نیز از دیگر پروژههای است که طالبان قراردادهای آن را امضا کرده است.
عبدالباری عمر، رئیس اجرایی شرکت برشنا در مراسم امضای این قراردادها گفت که این شرکت تلاش میکند برای تامین برق از منابع تولید برق داخلی استفاده کند.
پیشتر برنامه توسعه سازمان ملل هشدار داد که افغانستان با یک بحران بزرگ انرژی مواجه است.
به دلیل سطح پایین تولید برق داخلی، افغانستان به منابع انرژی کشورهای همسایه وابسته است.
به گفته این سازمان، تنها ۴۰ درصد خانوادهها به برق دسترسی دارند و افغانستان بیش از ۷۵ درصد برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه به ویژه از آسیای میانه وارد میکند.
بر اساس گزارش این سازمان، صنعت برق افغانستان با مشکلات جدی، از جمله محدودیت دسترسی به انرژی، بهویژه در نواحی روستایی، مواجه است. این معضلات پیامدهای منفی بر ارائه خدمات اساسی همچون مراقبتهای بهداشتی، آموزش، کمکهای بشردوستانه و همچنین روند توسعه و رشد اقتصادی برجای میگذارد.
بازرس ویژه پیشین امریکا برای بازسازی افغانستان در سال ۱۴۰۱ گفته بود که هزینه بیش از ۸۰ درصد برق وارداتی این کشور سالانه ۲۲۰ میلیون دالر میشود. به اساس گزارش سیگار، طالبان نه تنها در مدیریت زیرساختهای برق کشور با مشکلات فنی و پرسنلی بالقوه مواجه هستند، بلکه برای واردات برق با کمبود شدید درآمد رو برویند.
بیشتر بخوانید: گزارش سیگار: افغانستان برای بیش از ۸۰ درصد برق خود سالانه ۲۲۰ میلیون دالر پرداخت میکند | افغانستان اینترنشنال